Home » Uiterlijke verzorging & Beauty tips » 9 tips voor een mooie huid

9 tips voor een mooie huid

Leestijd: 5 minuten

Je wilt een mooie huid die er jong uitziet, weinig rimpels heeft en fris van kleur is. En natuurlijk wil je huidklachten als acne en rosacea zo veel mogelijk verminderen. Maar er zijn veel producten voor huidverzorging op de markt, waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet. Wat is nu de beste huidverzorging en welk product helpt je hierbij? Hieronder hebben we 9 tips voor je verzameld zodat jij de juiste keuzes voor een mooie en jong uitziende huid kunt maken.

Een mooie huid

Geen enkele huid en levensstijl is hetzelfde, maar er zijn een paar belangrijke punten waar je op moet letten als je een mooie huid wilt hebben. Als het om een frisse en gezonde huid gaat, dan is het een must je lichaam goed te voeden en beschermen. Daarnaast moet je je huid de mogelijkheid bieden zich te herstellen en vernieuwen. Je huid is namelijk het grootste orgaan van je lichaam. Het heeft een oppervlakte van zo een 2 vierkante meter en weegt in totaal ongeveer 15 kilo. Het is dus duidelijk dat je hier goed voor moet zorgen.

Het positieve nieuws is dat als je goed voor je lichaam in het algemeen zorgt, je meteen ook goed voor je huid zorgt. Toch zijn er ook punten waarop je kan letten die speciaal voor de huid gelden. We hebben ze voor je samengevat in de onderstaand 9 tips voor een mooie huid

Tips voor een mooie huid

Gezond eten

Zorg voor goede voeding dat gezond, vers en gevarieerd is. Kies het liefst voor biologisch, zodat je zeker bent dat je wel de goede stoffen binnen krijgt, maar niet de gifstoffen. Met name vitamines en antioxidanten zijn belangrijk voor de huid. Deze vind je vooral in verse groente en fruit. Vitamine C is belangrijk voor de aanmaak van collageen, een stof die essentieel is voor een fris en jong uitziende huid. Probeer tekorten vooral op te vangen door superfoods in plaats van supplementen en verminder het gebruik van suiker en zout.

Bescherm je huid

zonnecremeMaak het je huid vooral lekker gemakkelijk. Bescherm het goed, zodat het ook niet extra hoeft te herstellen. De zon is een goede bron voor vitamine D maar kan ook schadelijk zijn voor de huid, als je die overmatig blootstelt aan het zonlicht. Bescherm je huid met een goede zonnecrème. Ook de bedekkende kleding en bijvoorbeeld een hoed met een brede rand geven je bescherming tegen de zon. Vermijd de zon tijdens de middaguren en zoek vooral de schaduw op tijdens de momenten dat de zon hoog aan de hemel staat. Het eten van tomaten beschermt je huid van binnen uit. Het lycopeen in tomaten is als een natuurlijke bescherming tegen uv-straling.

Slaap voldoende

De slaap is het moment waarop je lichaam zich herstelt van de dag. Het voert afvalstoffen af en repareert de schade die is ontstaan. Door een goede nachtrust krijg je een betere bloedcirculatie in de huid en zie je er ’s morgens minder pips uit. Van een goede slaap rust je uit, voel je je ook positiever en minder gestrest. Probeer dan ook de aanbevolen 8 uur te slapen.

Beweeg

Als je beweegt, verhoogt de bloedcirculatie in je lichaam. Hierdoor blijven de bloedvaten gezond en de kleine haarvaatjes actief. Dit zorgt ervoor dat de juiste voedingsstoffen makkelijker bij de huid komen en deze dus goed gevoed wordt. Door meer te bewegen val je af en vervang je vet door spiermassa wat de kans op cellucite vermindert. Ga je wandelen in de buitenlucht dan voorzie je je huid ook nog eens van frisse lucht en extra zuurstof.

Verminder stress

Stress is destructief voor het lichaam en voor je welzijn. Het blokkeert veel lichaamsfuncties en verlaagt je natuurlijke bescherming tegen bijvoorbeeld bacteriën. Houd je agenda zo leeg mogelijk en doe aan yoga of meditatie voor een welverdiend rustmoment. Glimlach wat vaker. Niet alleen maak je jezelf en de mensen om je heen vrolijker, je zorgt ook voor minder rimpels in je gezicht. Met boos of bezorgd kijken gebruik je nu eenmaal meer spieren dan bij een glimlach. Lees ook onze Nooit meer zorgen of stress review.

Drink voldoende

En drink dan vooral water. Water zuivert het lichaam en vult makkelijk het verloren vocht weer aan. Door meer te drinken krijg je een beter doorbloede huid, die er gladder uitziet en elastischer is. Je kunt fruitwater drinken als je een smaakje wilt, zo krijg je zonder de suikers ook wat vitamines binnen. Bij droog weer in de zomer en de winter, kun je een spray gebruiken om van buitenaf de droge huid van vocht te voorzien.

Stop met roken

Nicotine is de nummer 1 vijand van de gezonde huid. Door de nicotine veroudert je huid snel, ziet het er grauw uit en krijg je sneller rimpels. Het koolmonoxide die je inademt, neemt daarnaast ook de plek in van de zuurstof in je bloed. Hierdoor krijgt je lichaam en je huid niet voldoende zuurstof voor onder andere de vernieuwing van oude cellen. Verminder ook het gebruik van alcohol en koffie, deze dranken zorgen voor een verwijding van de bloedvaten en voor grovere poriën.

Ontwikkel een verzorgingsroutine

mooie huidDe huid kan wel wat hulp gebruiken in ons drukke leven. Maak het daarom altijd goed schoon. Haal make-up ’s avonds eraf en was je goed na een dag flink zweten, zo help je je huid makkelijker de oude cellen te vernieuwen. Kies een goede productlijn voor huidverzorging voor zowel de ochtend als de avond. Let goed op wat er in de producten zit, want niet elk product werkt goed of kan zelfs een averechts effect hebben. Geur- en kleurstoffen kunnen bijvoorbeeld voor veel irritatie zorgen. Wil je voor puur natuur gaan, gebruik dan kokosolie. Daar zitten goede vetten in die je huid hydrateren en gladder maken. Smeer het op je huid en kook ermee. Zo voed je je lichaam van binnen en van buiten op een gezonde manier.

Ken je huidaandoeningen

Houd de huidaandoeningen de je hebt goed in de gaten. Pas je levensstijl, voeding en verzorgingsproducten erop aan. Heb je een moment waarin ze weer de kop op steken, kijk dan terug naar wat je hebt gegeten of wat je als verzorgingsmiddel of zeep hebt gebruikt en vermijd dat eens een tijdje. Ga bij ernstige aandoeningen natuurlijk altijd naar de dermatoloog.

Ook belangrijk

Wees blij met wie je bent en zoals je bent. Je lichaam werkt elke dag hard voor je en dat mag je ook best zien. De lachrimpels en littekens zijn een deel van je verhaal en je persoonlijkheid. Sta positief in het leven, wees blij en gelukkig met jezelf en straal dat uit. Je positieve instelling zie je terug in een frisse, vrolijke en stralende huid.

Plaats een reactie