Home » Uiterlijke verzorging & Beauty tips » Beste anti-aging tips (tegen huidveroudering en rimpels)

Beste anti-aging tips (tegen huidveroudering en rimpels)

Leestijd: 5 minuten

Naarmate je ouder wordt, veroudert ook je huid. Daar is niets aan te doen, maar het is een proces dat je zeker wel kan vertragen. In dit artikel bekijken we wat huidveroudering is en geven we je de 11 beste anti-aging tips voor een jonger uitziende huid.

De verouderende huid

beste anti aging tipsOuder worden, we moeten er allemaal aan geloven. Ook voor onze huid zullen we moeten accepteren dat je gaat zien dat de jaartjes gaan tellen. Een ouder wordende huid herken je aan lijntjes rond ogen en mond, rimpels op het voorhoofd, verkleuring en een slappere huid. Ook een droge en doffe huid zijn signalen van een ouder wordende huid.

Is er wel iets aan te doen?

We willen er zo graag jong blijven uitzien, maar het natuurlijk verouderingsproces is niet te veranderen. Hoe graag je het ook wilt, op den duur krijgt ook jouw huid lijntjes en een doffere kleur. Wat je wel kunt doen is dit proces vertragen. En ook al beloven de vele bekende merken je een strakke huid, het zit hem vooral in een hele andere zaak, namelijk een gezonde levensstijl.

Een gezondere levensstijl

Wanneer en hoeveel jouw huid veroudert, is grotendeels afhankelijk van je genen. Maar er zijn ook zeker andere factoren die meespelen. Zo is de luchtkwaliteit van waar je woont een belangrijke speler. Vuil deeltjes gaan namelijk makkelijk in je poriën zitten. Maar er zijn ook dingen die mee spelen en waar je zelf heel goed iets aan kan doen. En dat heeft alles te maken met je levensstijl en je dieet. Als je goed voor jezelf zorgt, dan zie je dat gereflecteerd in de staat van je huid. Een gezond voedingspatroon en het laten van een paar slechte gewoontes zijn al een grote stap in de richting van een jonge huid.

De 11 beste anti-aging tips

De meeste tips die het verouderingsproces van je huid vertragen hebben te maken met je levensstijl. Het zijn veranderingen die je in je dagelijks leven kan toepassen en die er samen voor zorgen dat je huid weer gaat stralen.

Stop met roken

stop met rokenRoken wordt al snel als een van de grote boosdoeners genoemd als het om hart, vaat en longziektes gaat. Maar ook voor je uiterlijk is roken slecht. Je huid wordt grauwer, doordat er minder zuurstof in de huid terecht komt. Hierdoor versnelt ook het verouderingsproces en wordt de huid droog, rimpelig en verhoogt de kans op huidziektes.

Verminder stress

Stress is de oorzaak van allerlei verschillende lichamelijke klachten. Naast dat je door zorgen je gezicht fronst en zo de basis legt voor rimpels en lijntjes, gebeurt er ook van alles in je lichaam. Door de stress verhoogt het niveau van het hormoon cortisol in je bloed. Dit stress hormoon verstoort een hoop processen en beschadigt ook nog eens het collageen en elastine, de stoffen die je huid jong en elastisch houden.

Eet minder suiker

Naast dat te veel suiker een slechte invloed heeft op je bloedsuikerspiegel en een van de oorzaken is van overgewicht, hechten suikers zich ook aan de collageen in je huid. Hierdoor wordt je huid minder elastisch en versnelt hierdoor de veroudering. Vooral de zoetstof in drankjes en de witte suiker in bijvoorbeeld je koffie zijn slecht voor je huid.

Verminder het gebruik van zout

Zout is en goed en slecht voor je huid. Als scrub hydrateert het je huid en maakt het je huid lekker zacht en soepel, maar in je eten kun je er maar beter zuinig mee omgaan. Te veel zout dehydrateert je lichaam en dus ook je huid. Daarnaast heeft zout een hoog natriumgehalte, waardoor je lichaam juist veel vocht vasthoudt. Dat zie je ook in je gezicht, waar je met name onder je ogen opgezwollen wallen krijgt.

Eet genoeg antioxidanten

Je kunt ze natuurlijk in een crème vinden en ze op je huid smeren, maar veel effectiever is het om antioxidanten te eten. Het is een verzamel naam voor onder andere de vitamines C en E en de elementen seleen en zink. Deze stoffen vangen als het ware de vrije radicalen op, die anders schade aan aan de cellen, het collageen en elastine in je huid teweeg kunnen brengen.

Kies voor gefermenteerd voedsel

Gefermenteerd voedsel, zoals zuurkool, kefir en kombucha-thee en verbeteren de darmflora. Ze zitten vol probiotica, de bacteriën die je juist helpen met een goede spijsvertering. Een goede spijsvertering is goed voor je algehele gezondheid maar dat zie je ook terug in de staat van je huid.

Natuurlijk vitamine C

Vitamine CVitamine C is goed voor ons immuunsysteem dat weten we allemaal. Maar dat het ook goed is voor onze huid,is nog niet zo lang bekent. Deze vitamine blijkt een belangrijke bouwsteen voor de productie van collageen. Het verstevigt dus ook je huid. En als antioxidant houdt het ook nog eens vrije radicalen tegen, dus het is dan ook belangrijk veel vitamine C rijk voedsel te eten voor een mooie huid.

Scrub wekelijks je huid

ALs je de dode huidcellen door een scrub verwijdert, geef je de celvernieuwing van je huid een extra zetje. Je zorgt ervoor dat de talgkliertjes niet verstopt raken en dat de kleur van je huid lekker fris is. Een scrub verbetert de bloedcirculatie in de huid, waardoor de gifstoffen sneller worden afgevoerd en het verouderingsproces wordt vertraagd. Rimpels en lijntjes vervagen door een wekelijkse scrub dan ook beetje bij beetje.

Hydrateer

En dat niet alleen met een goede hydraterende dag- en nachtcrème maar ook door voldoende water te drinken. Water is een van de belangrijkste stoffen voor het menselijk lichaam en houdt een heleboel processen in het lichaam op gang. Niet raar dus dat een goed gehydrateerde huid er jonger en frisser uitziet.

Gebruik huidverzorging rijk aan retinoïde

Retinoïde is een derivaat van de vitamine A. Deze vitamine herstelt de huid door celvernieuwing te stimuleren en de productie van het collageen in je huid te verhogen. Hierdoor vernieuwen de cellen sneller en herstelt het zich beter van schade die het heeft opgelopen door te veel zon. Ook vermindert retinoïde lijntjes en verkleuringen.

Kies de juiste anti-aging crème

In onze review kun je het al lezen, we zijn zeer enthousiast over de Anti-Aging crèmes van Flow Cosmetics. Deze crèmes bezitten verschillende ingrediënten die bewezen goed zijn tegen huidveroudering en ze zitten daarnaast ook nog eens in hoge, werkzame hoeveelheden in de crèmes. Door de combinatie van de juiste antioxidanten, vetten en vitamines pakt het niet een of twee verschillende tekenen van huidveroudering aan, maar helpt het bij de 10 meest bekende tekenen van een ouder wordende huid. Het zijn hierdoor een alles-in-1 crèmes, zodat je niet drie verschillende crèmetjes hoeft te kopen. De crèmes zijn puur natuur en bevat geen schadelijke stoffen zoals parabenen, parfum en ftalaten. Geef je huid de boost die het nodig heeft om er fris en jong uit te zien.

Klik hier voor de beste natuurlijke anti-aging producten

0 gedachten over “Beste anti-aging tips (tegen huidveroudering en rimpels)”

  1. Leuke blog met duidelijke, eenvoudige tips! Als het op huidverjonging aankomt is het bijna een must om ook dagelijks de nodige voedingsstoffen te verschaffen. Een hele goede website is http://www.bothcos.com , waar je kwalitatieve serums en cremes kunt aanschaffen die je niet zomaar vindt bij de kruidenier om de hoek en waar je ook persoonlijk wordt geholpen met specifieke huidproblemen. Ik heb er enkele malen de Skinboosters producten van Juliette Armand besteld en ik ben daar zeer tevreden over!
    Vooral die ‘voordeelpakketjes’ zijn interessant!

    Beantwoorden

Plaats een reactie