Home » Hobby » De beste hondenboeken kopen

De beste hondenboeken kopen

Leestijd: 47 minuten

De beste hondenboeken kopenWil je de beste hondenboeken kopen? In dit artikel heb ik 9 hondenboeken voor je verzameld. Deze boeken zijn allemaal van dezelfde uitgever. Voor 9 verschillende hondenrassen is er een boek. In het boek lees je alles over het betreffende hondenras. Zo lees je onder andere waar je op moet letten bij aanschaf van het ras, hoe je de hond opvoed en zindelijk maakt en ongewenst gedrag voorkomt. Ook wordt aandacht besteed aan uiterlijke verzorging, gezondheid van de hond en voortplanting.

Voor ieder van deze 9 hondenrassen heb ik een review geschreven. In de reviews lees je wat over her hondenras zelf, de inhoud van het boek en de ervaringen die ikzelf en anderen met het boek hebben. Zo kom je er makkelijker achter of het boek wat voor jou is.

Bij ieder boek krijg je een aantal gratis bonussen, in de reviews staat vermeld welke gratis bonussen je bij welk boek krijgt.

Maak een keuze in  de tabs voor over welk hondenras je de review van het boek wil lezen.

Beagle Geheimen review

Je kunt er niet meer omheen, dat kleine, grappige hondje heeft je in je greep. Maar is de Beagle wel het juiste huisdier voor jou en je familie? Op je zoektocht naar antwoorden ben je waarschijnlijk Beagle geheimen van Frans de Vries tegengekomen. In deze review bespreken we de inhoud van het e-boek Beagle geheimen, welke extra’s je erbij krijgt en vertellen we je wat wij er van vonden. Zo bepaal jij makkelijker of dit boek is wat je zoekt.

De Beagle

beagle hondenrasDeze kleine hond met zijn lange snuit en flaporen is een populaire keuze als huisdier. Ze zijn speels, sociaal en een echt groepsdier. Ze hebben schattige ogen, een bewegelijk staartje en een goede neus. De bekendste Beagle is toch wel Snoopy, die met zijn overpeinzingen velen harten heeft veroverd. Deze loyale hond stamt af van de eerste jachthonden uit het middeleeuws Engeland, waar ze speciaal gefokt werden voor de jacht op klein wild zoals konijnen en ganzen. En dat bepaalt nog steeds het karakter van de Beagle en opvoeding die hij moet krijgen.

Karakter en kenmerken

De Beagle is gemaakt voor het opsporen van wild en het luidkeels laten weten dat hij iets gevonden heeft. En dat zie je nog steeds terug in zijn gedrag als huishond. Hij gebruikt zijn neus om sokken, kussens en andere spullen in je huis op te sporen. En met zijn luide blaf zal hij je vertellen wat hij zoal gevonden heeft. Ook een kleiner huisdier zoals een kat of een cavia kan op zijn aandacht rekenen. Ook zijn lichaam is gebouwd voor de jacht. Hij is klein van stuk, gespierd, heeft korte pootjes en een lange snuit. Hierdoor is de Beagle snel en wendbaar en komt hij daardoor makkelijk in de kleinste hoekjes van je achtertuin.

Zijn kortharige vacht is over het algemeen een mix van de kleuren wit, bruin en zwart. Het mag dan ook duidelijk zijn dat een Beagle veel energie heeft, heel nieuwsgierig en intelligent is. Zijn vriendelijke en behulpzame karakter zorgt dat veel mensen graag voor een Beagle kiezen. Maar zijn jachtinstinct maakt deze lieve hond ook koppig. Hij staat zijn mannetje wel tussen al die mensen. En dan komt een boek zoals de Beagle geheimen je waarschijnlijk goed van pas.

Voor wie is dit e-boek

Sta je op het punt een Beagle pup aan te schaffen en wil je weten of deze hond wel de juiste keuze is voor jou en je familie? Heb je een Beagle in huis, maar is hij je de baas? Of heb je een Beagle waarbij je ondanks verschillende pogingen het probleemgedrag, zoals blaffen en vernielen van meubels, maar niet krijgt veranderd? Dan kan dit e-boek voor jou een uitkomst zijn. Ook als je een Beagle in het asiel hebt gezien en er aan denkt die een nieuw thuis te geven, vind je in dit boek de nodige informatie. Maar hondenliefhebbers, die op zoek zijn naar een uitgebreid en leuk leesboek over de Beagle komen ook aan hun trekken.

Wie schreef dit e-boek

Frans de VriesOp de website zegt ene Frans de Vries dit boek geschreven te hebben, met alle informatie die hij de afgelopen 25 jaar heeft verzameld door zijn ervaring met het trainen van Beagles. Onderaan de pagina vinden we de bedrijfsinformatie van Blue Sky Marketing. Dit bedrijf is geen onbekende van ons en geven hun boeken uit onder pseudoniemen. Zo hebben ze bijvoorbeeld ook het Duitse Herder Handboek geschreven. Geen verrassing dus dat we op het internet niks van een hondentrainer met de naam Frans vonden. Ondanks dat ze hun boeken anoniem laten schrijven, betekent dat nog niet dat de kwaliteit slecht is. De boeken waarover we al eerder een review schreven, zijn stuk voor stuk grote bronnen van informatie. Laten we eens kijken of dat deze keer ook weer het geval is.

Wat krijg je in de bus

beagle geheimenHet Beagle geheimen e-boek telt 219 pagina’s vol met informatie, tips en aandachtspunten. Het uitgebreide boek is ingedeeld in 5 hoofdstukken, met elk nog een onderverdeling in aparte onderwerpen. Hieronder zetten we ze even voor je op een rijtje.

 • Hoofdstuk 1 De Beagle, verdeeld over de volgende onderwerpen: geschiedenis, het uiterlijk van de Beagle, het karakter van de Beagle, de Beagle een hond voor jou?
 • Hoofdstuk 2 Aanschaffen, onderverdeeld in: voorbereidingen, puppy’s van fokkers, Beagles van een asiel, de Beagle en zijn nieuwe huis.
 • Hoofdstuk 3 Training en opvoeding, met de volgende onderwerpen: de Beagle puppy, zindelijkheidstraining, algemene opvoeding en training, veel voorkomende gedragsproblemen, uitdagingen, spelletjes en opvoeding.
 • Hoofdstuk 4 Leven met een Beagle, dat verdiept in: de dagelijkse routine, voeding, verzorging, ziekten en plagen.
 • Hoofdstuk 5 De oudere Beagle, dat vertelt over: de gouden jaren, gezondheid, veel gestelde vragen.
 • Het boek eindigt met een conclusie, extra informatie en links.

Bonussen

beagle geheimen bonussenZoals bij elk e-boek van Blue Sky Marketing vinden we bij Beagle geheimen ook een flink aantal bonussen. Het Beagle pakket komt met de volgende extra’s.

 • Succesvolle tips voor de verzorging en training van je puppy, een e-boek van 26 pagina’s vol tips over de aanschaf tot de huisregels, van verzorging tot de gezondheid van je Beagle.
 • Baas Over Je Eigen Beagle, dit e-boek van 27 pagina’s helpt je het probleemgedrag van je Beagle op te lossen, geeft je uitleg van het roedelgedrag, of je wel of niet moet straffen en wat een bruikbare strategie is.
 • Honden Training Geheimen, in de 32 bladzijden van dit e-boek lees je de geheimen van hondentrainers, leer de grote fouten voorkomen en krijg je activiteiten aangereikt om het wel goed te doen.
 • Je Beagle Laten Komen Op Commando, dit kleine 15 pagina’s tellende e-boek leert je de 8 stappen om je Beagle naar je te laten luisteren.
 • Levenslange Updates, is er een update van de e-boeken dan krijg je die automatisch naar je toegestuurd.

Krijg je wat wordt beloofd

Na de bestelling krijg je meteen een e-mail in je inbox, met daarin een link naar de downloadpagina van de Beagle-training website. Daar staat het e-boek en de bonussen voor je klaar. Je downloadt ze in PDF-formaat. Zo heb je altijd de informatie bij de hand, op je pc of op je mobiel en kun je tijdens het uitlaten de tips nog eens doorlezen. Wil je een echt boek, dan is het e-boek printbaar. De tekst is leuk en vlot geschreven.

Het is bijna alsof een vriend je de informatie geeft, met korte verhaaltjes vol verbeelding. De pagina’s bevatten mooie foto’s en aan het einde van elk hoofdstuk worden de belangrijke punten, tips en actiepunten nog een uitgelicht. Je krijgt heel veel informatie en het boek is een echte verdieping van je kennis over de Beagle. Op de downloadpagina vind je trouwens nog een kleine verrassing met 101 tips, alsof al de e-boeken nog niet genoeg zijn.

Meningen van andere kopers

Op de website van Frans vinden we een aantal positieve opmerkingen van kopers, logisch want op je eigen pagina wil je niks dan goeds vermeld hebben. Bij een verdere zoektocht op het internet vonden we meerdere reviews van derden en allen even positief. De meeste opmerkingen die wij lazen gaan over de hoeveelheid informatie die het e-boek bevat, waardoor veel kopers hun Beagle veel beter begrepen en wat hun relatie en de opvoeding alleen maar ten goede kwam. Ook de manier van schrijven bevalt. Er zijn zelfs hondenliefhebbers die het boek aanbevelen gewoon omdat het zo lekker leest.

Ons eindoordeel

beagleVoor 37 euro koop je een boek van wel 219 pagina’s met informatie. En dat is heel veel informatie. Echt alles wat je over een Beagle wilt weten, lees je in de Beagle geheimen. 219 pagina’s lijkt veel, maar je leest ze zo weg. Het boek is makkelijk en leuk om te lezen, met mooie foto’s en verhaaltjes. De indeling is overzichtelijk en logisch, je vindt gemakkelijk terug wat je zoekt. Een plus is dat je de belangrijke punten zoals tips door de lay-out er zo uit haalt. Dat is makkelijk als je even iets vergeten bent.

Dit is heel anders dan de website zelf. Net als bij de andere webpagina’s over de boeken van Blue Sky Marketing, komt de informatie een beetje rommelig over. Er staan heel veel lange opsommingen, wat de website een amateuristische uitstraling geeft.

Het viel ons ook op dat alle pakketten over honden dezelfde opzet hebben en we vonden zelfs eenzelfde e-boek in de verschillende pakketten. Dat is een beetje jammer, zeker als je juist promoot het e-boek specifiek te hebben geschreven voor die ene hondensoort. Gelukkig geldt dit alleen voor de bonussen, het e-boek dat je koopt, is wel degelijk speciaal over die ene hondensoort geschreven.

En het e-boek over de Beagle is wederom een goed doordacht en uitgebreid e-boek van Blue Sky Marketing. Het is overduidelijk geschreven door iemand die veel weet van deze honden en er met heel veel liefde over schrijft, want het plezier spat er af. Na het lezen van Beagle geheimen moet je heel sterk in je schoenen staan wil je nee zeggen tegen de aanschaf van dat kleine, guitige hondje met zijn lange flapoortjes en vriendelijke oogjes.

Koop Beagle Geheimen nu met korting!

 

Border Collie Geheimen review

Het e-boek Border Collie Geheimen zegt de complete handleiding speciaal voor Border Collie te zijn, maar is dat wel waar? Leer je door de aanschaf van dit e-boek ook de echte geheimen van dit hondenras kennen? Een hond schaf je niet zomaar aan, je wilt je vooraf goed informeren en weten of een hondje wel bij je familie thuishoort. In deze review bekijken we of de Border Collie Geheimen van Henk Bakker je daarmee daadwerkelijk kan helpen.

De Border Collie

border collieDeze vaak zwart-witte hond is een afstammeling van de schaapherdershonden die men al eeuwen gebruikt rond de grens tussen Schotland en Engeland. Al sinds de Romeinse tijd gebruiken herders in Engeland honden om hun kuddes te drijven en dat vraagt een speciaal karakter van een hond. Dit karakter komt ook terug in de Border Collie. Met zijn alerte blik, sierlijke bewegingen en gespitste oren is hij helemaal klaar voor zijn taak. In Groot Brittannië worden met de Border Collies veel wedstrijden schapen drijven gehouden, waarin deze hond zijn behendigheid en enthousiasme toont.

Deze energieke hond leert graag, is intelligent, gevoelig en erg intuïtief. Niet voor niets dus dat deze hond ook een geliefd huisdier is. Als je een goed afgerichte Border collie over het veld ziet rennen en een kudde schapen volledig onder controle blijkt te hebben, hoe kun je dan niet van dit prachtige dier houden? Om een goede band met je hond op te bouwen moet je hem wel leren begrijpen. Wat heeft een Border Collie nodig en kun jij deze hond geven wat hij nodig heeft? Denk je aan het nemen van een Border Collie, dan komt Border Collie Geheimen je misschien wel goed van pas. Of dit boek je ook de juiste geheimen verteld dat zoeken we hieronder uit.

Voor wie is dit e-boek geschreven

Wil je een Border Collie aanschaffen, heb je al een pup op het oog en wil je weten of de fokker wel goed is of heb je een Border Collie in huis met gedragsproblemen, dan is dit e-boek wat je zoekt. Wil je een hondje, is de Border Collie een van de keuzes en wil je weten of deze hond bij jou en je leven past, dan vertelt dit boek je wat deze hond nodig heeft. Ben je een hondenliefhebber, een hondentrainer of heb je een hondenschool, dan leer je vanuit dit boek veel over de Border Collie.

Wie schreef dit e-boek

Henk BakkerBorder Collie Geheimen is volgens de website geschreven door Henk Bakker. Henk zegt al 25 jaar ervaring te hebben met het opvoeden van Border Collies. Door probleemgedrag bij zijn eigen eerste Border Collie heeft hij veel onderzoek gedaan naar de opvoeding van deze honden. Zijn aantekeningen heeft hij verzameld in dit e-boek, zodat hij jou kan helpen met het opvoeden van je Border Collie tot een gezond en gelukkig huisdier. Al bij het bekijken van de website herkenden we het bedrijf achter dit boek. Blue Sky Marketing heeft meerdere boeken over honden geschreven en de websites zien er allemaal ongeveer hetzelfde uit. Onderaan vinden we dan ook hun bedrijfsgegevens, wat ons bevestigt dat Henk een pseudoniem is. Over de andere boeken waren we zeer te spreken, laten we kijken of Border Collie Geheimen ook weer een e-boek is vol informatie en tips, speciaal voor de Border Collie.

Wat staat er in het e-boek

Ondanks dat de websites van Blue Sky Marketing er allemaal hetzelfde uitzien, blijken de boeken stuk voor stuk ook echt specifiek voor elk soort hond geschreven. JE krijgt dus echt informatie die gebaseerd is op de Border Collie en niet steeds hetzelfde boek voor elke hondenras. Border Collie Geheimen beslaat 179 bladzijdes en is in 13 hoofdstukken onderverdeeld.border collie geheimen

 • Hoofdstuk 1 Geschiedenis van de bordercollie
 • Hoofdstuk 2 De bordercollie, een hond voor jou?
 • Hoofdstuk 3 Het uiterlijk van de bordercollie
 • Hoofdstuk 4 De aanschaf
 • Hoofdstuk 5 Voorbereidingen treffen
 • Hoofdstuk 6 Een nieuw huis
 • Hoofdstuk 7 Zindelijkheidstraining
 • Hoofdstuk 8 Opvoeding en training
 • Hoofdstuk 9 Aan de slag met de bordercollie
 • Hoofdstuk 10 Uuiterlijke verzorging
 • Hoofdstuk 11 Voeding
 • Hoofdstuk 12 Gezondheid
 • Hoofdstuk 13 De oudere bordercollie
 • Daarna volgt er nog een gedeelte met antwoorden op veel gestelde vragen, een lijst van de
  gebruikte literatuur en websites, belangrijke adressen en een colofon.

Bonussen

Ook dit pakket van Blue Sky Marketing komt weer met de nodige bonussen. Bij de andere boeken bleken die een waardevolle aanvulling op het e-boek te zijn. Elke keer zijn het dezelfde boeken, aangepast op deze keer de Border Collie.

 • Bonus 1. Succesvolle tips voor de verzorging en training van je puppy, een e-boek van 18 pagina’s met tips over onder andere hoe je een juiste hond kiest wat je moet doen als de hond voor de eerste keer bij je thuis komt en de belangrijkste huisregels.
 • Bonus 2. Baas Over Je Eigen Border Collie, in dit e-boek van 36 pagina’s leer je waarom collies van hun opvoeding soms een potje maken, of je wel of niet moet straffen en wat van jou de beste houding daarin is.
 • Bonus 3. Honden Training Geheimen, een e-boek van 27 pagina’s vol met de geheimen die hondentrainers je niet vertellen, maar die jij zeker goed kan gebruiken bij de opvoeding van je hond. Je krijgt oefeningen en activiteiten aangeboden die je met je hond kan doen.
 • Bonus 4. Je Border Collie Laten Komen Op Commando, in dit 16 pagina’s tellende e-boekje vertelt je de 8 stappen waarmee je je hond leert op commando te komen.
 • Bonus 5. Levenslange Updates, krijg een nieuwe versie van het e-boek automatisch in je e-mail, zodat je nieuwe aanpassingen direct kan doorvoeren in de opvoeding van je Border Collie.

Krijg je wat wordt beloofd

border collie geheimen boekenOm dat te weten kijken we even naar wat Henk ons zoal belooft op de website. Hij noemt nogal wat punten op, daarom hebben we er een paar uitgelicht. Als je het e-boek van Henk koopt krijg je onder andere tips om gedragsproblemen op te lossen, punten waar je op moet letten bij de aanschaf van een pup en informatie en trainingstips voor het opvoeden van een Border Collie. Ook krijg je van Henk achtergrondinformatie en een kijkje in de geschiedenis van de Border Collie.

Na de online bestelling krijg je via de e-mail een link naar de downloadpagina. Hier vind je het e-boek en bonussen, die je direct als PDF bestand kan downloaden. Hier wordt je uitgelegd hoe je deze boeken het beste kunt downloaden. Het zijn allemaal digitale bestanden, zodat je ze op elk apparaat kan bekijken. Gebruik je liever een fysiek boek, dan kun je de e-boeken ook printen.

Het e-boek heeft een duidelijke indeling, die je stap voor stap mee neemt van aanschaf tot opvoeding en de laatste jaren van je hond. Door deze manier van indelen vind je makkelijk terug wat je zoekt. De hoofdstukken zijn geschreven in makkelijke taal en lezen makkelijk weg, de lay-out is simpel en overzichtelijk. Aan het einde van elk hoofdstuk vind je ook nog een kleine samenvatting. Met de weinige foto’s die je in het boek vindt, is 179 bladzijden een hele boel informatie. We kunnen met eerlijkheid zeggen dat Henk alle informatie die je maar kan bedenken in het boek heeft zet.

Meningen van andere kopers

Het e-boek is blijkbaar al wat langer op de markt. Wij kregen de versie van 2015. Het is dus niet zo gek dat we er ook veel reviews en recensies over vonden. Het overgrote deel van de kopers is zeer te spreken over het boek. Ze geven aan hun hond beter te begrijpen, sterker in de schoenen te staan bij de aankoop bij een fokker en dat gedragsproblemen veel minder zijn geworden. De enige teleurstellingen die we konden vinden waren over de simpele kaft en lay-out, wat men wat goedkoop vond overkomen. Een enkeling verwachtte wel degelijk een fysiek boek in de brievenbus te krijgen en waren niet blij met het digitale pakket.

Onze mening

border collie handboekWederom levert Blue Sky Marketing volgens ons een goed product af. Voor 37 euro krijg je een boek vol met informatie, tips en trucs voor een goede opvoeding van je Border Collie. Het hele leven van de Border collie wordt stap voor stap beschreven waardoor je goed geslagen ten ijs komt. Je bouwt met de tips in dit boek een mooie relatie met je hond kan op en voorkomt teleurstellingen. Het verbaast ons dan ook dat Blue Sky Marketing zijn boeken onder een pseudoniem blijft uitgeven.

De schrijvers hebben stuk voor stuk wel degelijk ervaring met en kennis over de verschillende rassen. Omdat we meerdere boeken van Blue Sky Marketing hebben gelezen, weten we dat zij achter deze producten staan. Maar iemand die specifiek voor een van de boeken gaat, koopt het boek voor zijn gevoel van Henk. Een Henk die waarschijnlijk niet eens bestaat. En dat is jammer. Want na het lezen van het boek, voelt het wel alsof je een band met die man hebt opgebouwd.

Niet goed, geld terug

Want hij gaf ons wel nog een extra bonus met nog 101 extra manieren om probleemgedrag aan te pakken, wat naast de andere bonussen een goede aanvulling op het e-boek is.
Wat ons opviel was dat al vroeg in het begin van het boek je duidelijk werd gemaakt wat een Border Collie nodig heeft en hoe zijn perfecte baas is. En dat is fijn. Zo weet je vrij snel of een Border Collie bij jouw manier van leven past en kun je bijvoorbeeld snel beslissen of je het boek wel of niet nodig gaat hebben. Met de 60 dagen niet goed geld terug garantie kun je dan 100% van de aanschafprijs terug vragen.

Wel vonden we een paar dingen een beetje dubieus. De levenslange updates lijken ons een beetje overbodig, aangezien er al jaren geen nieuwe versie van het boek blijkt te zijn uitgekomen en we vragen ons af of de prijs van 37 euro echt tijdelijk is.
Al zou het pakket de prijs van 42 euro nog steeds waard zijn. Het aanschaffen van dit boek is een goede start en voorkomt misschien zelfs dat je meer geld moet uitgeven aan cursussen en trainingen of zelfs teleurgesteld je hondje bij het asiel moet achter laten, precies dat wat Henk niet zou willen.

Koop Border Collie Geheimen nu met korting!

 

Chihuahua Handboek review

Door idolen zoals Paris Hilton heeft de chihuahua zijn oude-dames-hondje-imago van zich af kunnen afschudden en is op dit moment een populair hondenras bij jong en oud. En nu denk jij ook aan de aanschaf van een chihuahua. Dan kan het zijn dat je denkt dat het Chihuahua handboek van Peter Plasman je kan helpen bij de keuze en de opvoeding van jouw nieuwe huisvriendje. Maar is dat ook zo? In deze review bespreken we de inhoud van het boek, de bonussen die je erbij krijgt, wat de meningen over dit boek zijn en wie eigenlijk Peter Plasman is. Na het lezen van deze review weet je of het complete handboek voor de chihuahua ook echt je geld waard is.

De chihuahua

Chihuahua Deze kleine hond is een zeer geliefd gezelschapshondje. Door sommige wordt hij gezien als een klein blaffend schoothondje, maar toch is de chihuahua ongekend populair. Door zijn schattige uiterlijk en zijn ‘handige’ formaat heeft deze hond zelfs een heuse cultstatus gekregen. De chihuahua is speciaal gefokt met het doel om de mensen gezelschap te bieden. Zijn afkomst wordt betwist. Het ene verhaal vertelt ons dat hij afstamt van de woestijnvos, of dat hij uit China komt en afstamt van een kaal hondje, de xoloitzquintil. Weer een ander verhaal zegt dat dit felle hondje uit Mexico komt, in de tijd van de Maya’s.

Karakter en uiterlijk

Waar de chihuahua ook vandaan mag komen, het is een hond die voor menig baasje een flinke uitdaging is. Hij is niet graag alleen, kan zelfs heel eenkennig zijn en zijn baasje met een felle blaf beschermen. Ook honden van andere rassen gaan vaak niet goed samen met deze kleine actieve hond. De chihuahua kan om alles blaffen, wat natuurlijk heel dapper is van zo een klein ding, maar kan bij een te zachte opvoeding heel overmoedig worden en zelfs agressief zijn. Iets wat natuurlijk niet gewenst is als er kinderen in de buurt zijn.

Dit gedrag komt onder andere omdat de chihuahua snel chagrijnig wordt van een drukke omgeving. Dit nieuwsgierige hondje herken je aan zijn appelvormige hoofdje met puilogen en driehoekige oren. Zijn vacht kan kort- en langharig zijn en voorkomen in de kleuren wit, bruin, zwart. Een Chihuahua kan ongeveer 12 tot 20 jaar oud worden en dus is het beter zeker te weten of een chihuahua bij je past. Laten we eens kijken of het Chihuahua handboek van Peter Plasman je daarbij kan helpen.

Voor wie is het handboek geschreven

Wil je je chihuahua op een verantwoorde manier opvoeden en probleemgedrag voorkomen, dan geeft het Chihuahua handboek je tips en technieken. Ga je een chihuahua kopen en wil je weten of het hondje bij jouw manier van leven past, dan lees je in dit boek meer over het karakter van deze hond. Zoek je een fokker wel wil je weten waar je op moet letten, dan geeft Peter je voldoende tips om zeker te zijn van een gezond hondje. Maar ook voor ervaren mensen, zoals hondentrainers kan dit boek een ware aanvulling zijn op kennis over het karakter van de chihuahua.

Wie schreef dit handboek

Peter PlasmanHet Chihuahua handboek is geschreven door Peter Plasman. In het boek en op de website vertelt hij ons dat hij 25 jaar ervaring heeft met het trainen en verzorgen van chihuahua’s. Nadat hij zich had verdiept in de chihuahua, kwam hij er achter dat deze hondjes perfect te trainen en op te voeden zijn, je moet alleen weten hoe. Daarom schreef hij naar eigen zeggen dit boek. Maar na een zoektocht op het internet komen we geen Peter Plasman tegen die ons trots vertelt dat hij een boek heeft gepubliceerd over de chihuahua.

Dat doet ons weer vermoeden met een boek van de uitgever Blue Sky Marketing van doen te hebben. En ja, onderaan de webpagina vinden we hun naam. We kunnen er dus vanuit gaan dat Peter ook weer een pseudoniem is. We hebben in het verleden al meerdere reviews over boeken van deze uitgever geschreven en ondanks de onduidelijkheden zijn wij geen enkele keer duistere zaken rondom dit bedrijf tegengekomen. We denken zelfs dat er achter deze boeken wel degelijk mensen schuil gaan die absoluut de juiste kennis in huis hebben over de verschillende hondenrassen.

Wat je krijgt van Peter

Het Chihuahua handboek telt 49 pagina’s en is een digitaal boek. Dat betekent dat je het download in pdf-formaat. Het boek is ingedeeld in een aantal hoofdstukken, die je meenemen vanaf de aanschaf tot het verzorgen van een chihuahua. Na de inleiding met het verhaal van Peter kom je bij de inhoudsopgave, die de hoofdstukken aangeeft met foto’s van chihuahua’s. De onderverdeling is als volgt. Chihuahua Handboek

 • De chihuahua; klein van stuk, groot in geschiedenis
 • Innerlijk en uiterlijk
 • De aanschaf
 • Welkom thuis!
 • Je chihuahua ophalen bij de fokker
 • Een zindelijke chihuahua
 • Tijd voor training!
 • Ongewenst gedrag voorkomen en afleren
 • Etenstijd
 • Uiterlijke verzorging
 • Gezondheid
 • Voortplanting bij de chihuahua
 • Nawoord
 • Belangrijke en interessante websites
 • Colofon

Bonussen

Zoals we ondertussen gewent zijn van Blue Sky Marketing krijg je bij dit e-boek ook een aantal bonussen. Wat ons opvalt, is dat deze elke keer dezelfde zijn, met alleen een andere kaft. Dat neemt niet weg dat ze ook bruikbare informatie kunnen bevatten. Waar bestaan de bonussen bij het Chihuahua handboek uit?

 • Bonus 1. Succesvolle tips voor de verzorging en training van je puppy. Dit 14 pagina’s tellende e-boek geeft je in het kort alle informatie over de verzorging en het opvoeden van je puppy.
 • Bonus 2. Je Hond De Baas. In 29 pagina’s krijg je een methode aangeleerd waarmee je probleem gedrag van je hond kan oplossen.
 • Bonus 3. Honden Training Geheimen. In 27 pagina’s doet Peter je alle geheimen van hondentrainers uit de doeken. Je leert bepaalde technieken, oefeningen en stappenplannen te gebruiken.
 • Bonus 4. Acht Ongelofelijk Simpele Technieken Om Je Hond Te Laten Komen Als Je Hem Roept. In dit 12 pagina’s tellende e-boek leer je in 8 stappen de technieken voor het aanleren van goed luistergedrag van je hondje.
 • Bonus 5. Levenslange Updates. Als er iets verandert in de ideeën over het opvoeden van je hond, dan ben jij de eerste die het hoort.

Peter Plasman bonussen

Maar krijg je dat ook daadwerkelijk?

Als je tot de aankoop overgaat, krijg je vrijwel direct een e-mail met een link in je inbox. Deze link brengt je naar de download pagina van Peter zijn webpagina, waar je het e-boek en de bonussen bij elkaar vindt. Dit pakket is dus volledig digitaal. De boeken zijn in pdf-formaat en makkelijk te openen en te lezen. Het handboek is rustig vormgegeven, met niet al te veel foto’s. Door het kleine lettertype krijg je veel informatie per pagina, maar toch zijn het geen ellen lange stukken saaie tekst. Peter schrijft makkelijk en aantrekkelijk, je leest het makkelijk weg.

Aan het einde van elk hoofdstuk krijg je nog even een samenvatting of een actieplan, belangrijke termen zijn vetgedrukt of cursief, zodat je snel en makkelijk informatie terugvindt. Wij kregen nog Als extra bonus een e-boek met 101 tips over probleemgedrag, met onder andere links naar korte video’s. Peter belooft je op zijn pagina dat de technieken die hij je aanbiedt gemakkelijk en eenvoudig toe te passen zijn en je snel verbluffend resultaat geven. Naar wat wij hebben gelezen, is dat zeker mogelijk. Maar het opvoeden van je hond ligt in jouw handen. Jouw inzet en actie is van groot belang. Dus wil je goede resultaten met dit e-boek, dan zul je de tips en technieken ook daadwerkelijk moeten toepassen en volhouden. Doe je dat, dan kun je zeker een sociale, gelukkige en goed opgevoede hond hebben.

Wat zeggen andere kopers

Na een onderzoekje vonden we meer reviews dan ervaringen van echte kopers. De reviews zijn over het algemeen positief over de inhoud van de boeken, maar struikelen over de ‘geheimzinnigheid’ van Blue Sky Marketing. Het bedrijf is zeer anoniem, gebruikt pseudoniemen voor hun boeken en geven op hun pagina’s maar weinig echte informatie over hun werkzaamheden. We vonden ook de Facebookpagina chihuahuavriend, met foto een van Peter.

De posts lijken geautomatiseerd, Peter reageert zelf bijna nooit en er wordt schijnbaar een boek over de border collie gepromoot, maar de link gaat naar de verkooppagina van het Chihuahua handboek. Dit doet aan alsof iemand van buitenaf zich hiermee bezig houdt. En dat is jammer, want velen vinden dat de boeken van Blue Sky Marketing getuigen van een goede achtergrond en kennis. Het boek zelf wordt goed ontvangen, het vlotte taalgebruik en de logische opbouw wordt vaak als pluspunt genoemd. Ook de hoeveelheid informatie wordt positief ontvangen.

En wat vinden wij?

Chihuahua opvoedenHet hele pakket kost je 37 euro, een bedrag waarvoor je heel veel informatie krijgt. Toch zijn er wat puntjes die ons opvielen. De webpagina van Peter ziet er goedkoop uit. Je krijgt er veel lijstjes over de inhoud van het boek, wat erg onoverzichtelijk overkomt. Wat je nu precies in het boek vindt dat haal je er niet direct uit. Sowieso lijken alle webpagina’s van Blue Sky Marketing erg op elkaar, wat je het idee kan geven dat dat ook met de boeken zo is.

Maar gelukkig is dit niet het geval. Elk hondenboek is echt specifiek over die hondensoort geschreven, zo ook dit chihuahua handboek. De bonussen zijn bij elk pakket hetzelfde en dat viel vooral op bij de extra bonus, waar de titel ons de chihuahua voorschotelt, maar alle foto’s van de labrador zijn. De bonus van de updates lijkt ons een beetje overbodig, aangezien een aantal boeken in 2012 al geschreven zijn. De bonus met succesvolle tips voor de opvoeding is in feite een korte samenvatting van het handboek en geeft je de tips die een honden trainer je ook kan geven.

Boek of trainer?

Dan rijst er vanzelf de vraag, kom je met dit boek even ver als dat je met een hondentraining zou komen? Tijdens een training, kan de trainer je helpen met het persoonlijke karakter van je hondje. Dit boek helpt je specifiek met het algemene karakter van de chihuahua. Daarnaast is een hondentraining een vaststaande afspraak, terwijl je met dit boek aan jezelf bent overgeleverd. Hoe consequent ben jij met het doorvoeren van de tips en technieken die Peter je geeft?

Met ander ogen

Voordat we het Chihuahua handboek lazen, wisten we eigenlijk niet veel over chihuahua’s. Maar we moeten bekennen dat we Freddie, de chihuahua van de buurvrouw die we altijd als irritant schoothondje bestempelden, na het lezen van het dit e-boek nu met hele andere ogen bekijken. Met dit boek krijg je meer dan genoeg informatie en dat voor maar 37 euro. Een goede opvoeding is belangrijk wil je jarenlang genieten van een mooie relatie met jouw lieve en trouwe chihuahua. Dus als jij denkt dat je zonder een wekelijkse afspraak bij de hondentrainer de gegeven technieken van Peter in de opvoeding van je hondje kan opnemen dan is dit een perfect boek voor jullie beide.

Koop het Chihuahua Handboek nu met korting!

 

Duitse Herder Handboek review

Zoek jij een slimme en trouwe viervoeter en denk je aan een Duitse herder? Of word je door jouw Duitse herder elke morgen uitgelaten? Dan ben je waarschijnlijk het Duitse herder handboek van Guus Jansen tegengekomen. In deze review bespreken we waar het e-boek uit bestaat, welke bonussen je krijgt en geven we je ons eerlijke oordeel, zodat jij zeker weet of dit e-boek jouw geld waard is of niet.

Wat is een Duitse herder

Duitse HerderDe Duitse herder is van oudsher een hond die gebruikt wordt om vee te hoeden en te bewaken. Het is een echte werkhond, die tegenwoordig ook ingezet wordt bij de politie of als hulphond. De Duitse herder wordt ook wel de huiswolf genoemd en is een slimme hond die, mits goed opgevoed, een trouw en aanhankelijk huisdier is. Deze harde werkers hebben als huishond een speciale aanpak nodig en daar zou het Duitse herder handboek van Guus Jansen heel goed bij van pas kunnen komen.

Voor wie is het Duitse Herder handboek

Het Duitse herder handboek is geschreven voor mensen die er aan denken om een Duitse herdershond in huis te halen en daarover eerst informatie zoeken. Maar ook als je al een puppy in huis hebt en de opvoeding graag goed wil aanpakken, zodat je hond een gelukkig en gezond dier is en blijft, vind je in deze handleiding wat je zoekt. Heb je een oudere herder met gedragsproblemen, of heb je een Duitse herder uit het asiel gehaald en wil je alsnog met de opvoeding aan de slag, dan geeft dit e-boek je ook voldoende tips en trucs om aan de slag te gaan.

Wie is Guus Jansen

Guus JansenOp de website geeft Guus aan al meer dan 25 jaar ervaring te hebben met het trainen en opvoeden van Duitse herders. In het e-boek geeft hij aan daar vanaf de jaren 80 al mee bezig te zijn. Hij zegt veel gelezen en onderzocht te hebben, omdat de algemene richtlijnen bij een herder niet werkten. Na trainingen te hebben gevolgd en tactieken te hebben geprobeerd en toegepast, besloot hij alles in een e-boek bij elkaar te zetten en zo meer mensen, en vooral honden, te helpen zodat de aanschaf van een Duitse herder niet meer op een teleurstelling hoeft uit te lopen.

Maar als we een zoektocht starten op het internet, naar wie Guus is, komen we niet zoveel tegen. Guus is waarschijnlijk een pseudoniem. Als we de website van Guus verder uitpluizen komen we de naam van de uitgever Blue Sky Marketing tegen. Deze uitgever heeft al meerdere boeken over honden uitgegeven, zoals het handboek voor de labrador. Ondanks dat ze kiezen voor anonimiteit van hun schrijvers en hun bedrijf, zetten ze wel hun bedrijfsinfo op de website.

Wat krijg je van Guus in de bus

Het e-boek is een uitgebreide handleiding, die alle aspecten van een Duitse herder behandeld. Het bestaat uit 9 hoofdstukken die je stap voor stap alles vertellen wat je moet weten voor het goed opvoeden van een herdershond, zodat jij, je familie en de hond een gelukkig en lang leven samen hebben. De hoofdstukken zijn als volgt

 1. Inleiding
 2. De geschiedenis van de Duitse herdershond
 3. Op zoek naar de ideale Duitse herdershond
 4. Een Duitse herdershond als herplaatser
 5. De voeding van de Duitse herdershond
 6. Een veilige thuis voor je Duitse herdershond
 7. Jouw Duitse herdershond trainen
 8. De verzorging van je Duitse herdershond
 9. De meest voorkomende gezondheidsproblemen en hoe je die kunt voorkomen

Bonussen

duitse herder bonussen
Op het moment van schrijven krijg je er bij de aankoop van de handleiding als introductie aanbieding ook nog 5 bonussen gratis bij. Zeker bij e-boeken hoort tegenwoordig wel goed aanbod met extra’s. De extra’s die je bij het e-boek krijgt zijn:

 • De perfecte Duitse herder. Dit is een e-boek van 21 pagina’s met 101 korte tips en trucs voor het verbeteren van het gedrag van je herdershond. Per categorie beschrijft Guus wat je kan doen om het probleemgedrag van je Duitse herder voor altijd op te lossen.
 • Je Duitse herder laten komen op commando. Dit e-boek van 15 pagina’s leert je in 8 stappen hoe je je hond zover krijgt dat hij naar je toekomt als je hem of haar roept.
 • Honden training geheimen. Duitse herders hebben zo hun geheimen, is dit e-boek vind je 33 pagina’s speciaal over de training van de Duiste herder. Ontdek de tips en trucs professionele hondentrainers.
 • Tips voor de verzorging en training van je puppy. Dit 21 pagina’s tellende e-boek geeft je onmisbare informatie speciaal over de opvoeding van een Duitse herder puppy.
 • Levenslange updates. Als het e-boek een update krijgt, dan ben jij de eerste die het hoort. Je krijgt automatisch de nieuwe hoofdstukken naar je toegezonden.

Krijg je waar voor je geld

Guus belooft je tips, trucs en technieken om van je Duitse herder een gelukkige en gehoorzame hond te maken. Hij gaat daarbij uit van de positieve methode, zodat jij op een verantwoorde manier je hond opvoedt en verzorgt. En hij belooft je een snelle methode, met snel resultaat. Maar komt hij dat ook na? Na bestelling krijg je een link naar een downloadpagina, waar je het e-boek en de bonussen kunt downloaden. Deze PDF-bestanden kun je openen op verschillende apparaten, zodat je de informatie altijd bij de hand hebt. Tijdens je boswandeling kun je zo controleren of je een tip wel goed uitvoert bijvoorbeeld.

Het e-boek van 113 bladzijden geeft je heel veel informatie dat gelukkig duidelijk is ingedeeld, zodat jij het stap voor stap kan volgen. Het materiaal ziet er mooi en verzorgd uit, bestaat uit heel veel tekst en weinig foto’s, maar door een duidelijke indeling in kopjes verdwaal je niet in de berg informatie. Je vindt makkelijk wat jij zoekt. Is het een snelle methode? Dat is afhankelijk van meerdere factoren, jouw geduld, de hond zijn verleden en de tijd die jullie er samen insteken. Omdat je het e-boek direct in je mailbox krijgt, kun je meteen aan de slag. Wat je wel en niet moet doen, wordt je gemakkelijk en in begrijpelijke taal uitgelegd.

Wat zeggen anderen over het Duitse Herder Handboek

Op het internet vonden we niet heel veel reviews over specifiek dit handboek van Blue Sky Marketing. Toch lezen we veel positieve opmerkingen over de andere boeken die ze hebben geschreven. Het contact met Blue Sky Marketing is vlot, ze reageren snel op je vragen, wat zeker goed vertrouwen wekt.

Ons eindoordeel

Duitse Herder HandboekHet hele pakket met bonussen kost je een kleine 37 euro. Daarmee haal je een hele hoop informatie in huis, die je anders moeilijk op het internet kan vinden. Je hebt alles in een keer bij de hand, klaar voor nog een kleine check voor je met je hond de deur uit gaat.

Veel van de tips zijn direct toepasbaar en vereisen maar een kleine aanpassing in jouw, gedachten, je houding en je gedrag. Daarmee staat of valt ook dit handboek. Als jij de tips en trucs laat versloffen, dan verminder je ook de kans op een goed resultaat. Veel van wat je leert, is common sense, maar je moet er wel mee aan de slag.

Het fijne is dat de handleiding is geschreven vanuit Guus zijn ervaringen, dus ook zijn fouten, waardoor je als lezer niet dom voelt. Ook verlevendigt hij veel theorie met duidelijke praktijkvoorbeelden.
De bonussen zijn een echte toevoeging aan het product. Waar het e-boek je alle informatie geeft, geven de bonussen je de handvatten om die informatie in praktijk te brengen.

Duitse Herder Handboek kopen of niet?

Ook als je nog geen hond hebt aangeschaft, is het e-boek een bron van informatie over de keuze van de hond, de aanschaf bij de fokker en het ophalen van een nieuwe kameraad. Dit deel geeft je veel tips, waardoor je zeker bent de juiste keuze te maken en wel of niet voor de aanschaf van een Duitse herder te gaan.

Ondanks dat Blue Sky Marketing een beetje een ondoorzichtig bedrijf is, geven ze wel een 60 dagen niet goed geld terug garantie, waarbij je zonder vragen of opmerkingen je geld gewoon terugkrijgt. Maar of je daarvan gebruik wilt maken is de vraag, voor 37 euro krijg je waarschijnlijk maar 1 sessie bij een hondentrainer, terwijl je met dit boek voor die prijs alle tips en trucs in je broekzak hebt zitten.

Koop het Duitse Herder Handboek nu met korting!

 

Het complete handboek voor de Franse bulldog review

Als eigenaar van een Franse Bulldog wil je natuurlijk alles weten over je huisgenoot. Als je je hond goed kent en weet welke karaktereigenschappen specifiek zijn voor dit ras kun je je hond goed opvoeden zodat jullie een goed team vormen. In het E-book Het Complete Handboek Voor De Franse Bulldog lees je alles wat je moet weten als je een Franse Bulldog in huis hebt of als je van plan bent binnenkort dit ras te gaan aanschaffen.

Wat heel belangrijk is: Koop een rashond altijd bij een erkende fokker, en zorg dat je een recente gezondheidsverklaring van de dierenarts krijgt bij de overdracht. Deze staat vermeld in het Europees Dierenpaspoort, wat je bij de koop moet krijgen. Ook moet de hond voorzien zijn van een microchip en de vereiste vaccinaties hebben gehad. Dit gezegd hebbende, kijken we nu naar de inhoud van het e-book van Piet de Wit, waarin hij je alles vertelt over de Franse Bulldog.

Wat voor ras is de Franse Bulldog?

franse bulldogFranse Bulldogs zijn kleine honden, het ras wordt gefokt als gezelschapsdier. Ook als je kleiner behuisd bent en geen tijd hebt voor urenlange wandelingen kun je prima een Franse Bulldog in huis nemen. De Franse Bulldog heeft een sterke leider nodig die hem consequent leert wat wel en niet mag. Franse Bulldogs zijn van nature geen gehoorzame honden, ze zijn zeer eigengereid. Ook hun enthousiasme naar zowel bekenden als vreemden toe is bekend, als je niet wilt dat je hond tegen iedere voorbijganger buiten of bezoek thuis opspringt is het belangrijk hem dit als pup al af te leren.

Wat lees je in Het Complete Handboek voor de Franse Bulldog?

Het e-book van Piet de Wit bevat alles wat je over het ras Franse Bulldog wilt weten. De geschiedenis komt aan bod, en de uiterlijke kenmerken van het ras. Daarnaast krijg je tips voor het vinden van een goede fokker. Waar moet je op letten als je een fokker bezoekt? Het gaat dan niet alleen om de hygiëne ter plaatse, maar ook over hoe de fokker met de dieren omgaat. Zitten ze niet in afzondering, zijn de hokken ruim en schoon? Maar bovenal drukt de schrijver je op het hart de pups en de ouderdieren goed te bekijken. Zijn ze benaderbaar, zien ze er goed uit? Geen verwondingen, vieze oogjes of slechte vachten? Dit zijn allemaal kenmerken die kunnen wijzen op ongezonde honden.

Nuttige informatie voor de eerste dagen

Het e-book bevat nuttige tips en informatie over de eerste dagen nadat je pup bij je is komen wonen. Het is bijvoorbeeld belangrijk om je hondje meteen te wijzen wat zijn eigen plek is. Het is een goed idee om de pup een afsluitbare bench te geven. Als hij van jongs af aan went om daar te slapen, kun je hem daar ook met een gerust hart ’s nachts laten, zodat hij niet de kans krijgt om in huis rond te gaan struinen. Vooral jonge pups hebben namelijk de neiging om van alles te willen slopen, zoals schoenen, elektriciteitskabels en meubels. Ook aan de zindelijkheidstraining wordt ruim aandacht besteed, met tips hoe je je Franse Bulldog puppy zo snel mogelijk leert om zijn behoefte niet in huis te doen.

Het trainen van je Franse Bulldog

De schrijver gaat uitgebreid in op het trainen van je Franse Bulldog. Het is heel belangrijk om hier direct mee te beginnen zodra je je pup in huis hebt. De hond moet weten wie zijn baas is. Het beste is dit één persoon, maar natuurlijk kun je de hond ook samen met je partner opvoeden. Leer hem wat wel en niet mag en wees daar duidelijk in. Als de hond niet op de bank mag liggen, leer hem dat dan af in plaats van het de ene keer wel en de andere keer niet te tolereren. Dan weet je hond immers niet waar hij aan toe is en zal hij het niet begrijpen als hij terecht wordt gewezen, want gisteren mocht het immers wel. Het hoeft vast niet gezegd te worden dat schreeuwen, schelden en zeker slaan of andere mishandelingen uit den boze zijn om je hond dingen te leren.

Wat kun je je hond allemaal leren?

Zoals alle honden zijn Franse Bulldogs buitengewoon slim. Je kunt ze dus van alles leren, uiteraard met het nodige geduld. Als je het leuk vindt kun je ook eens met je hond naar een hondenshow gaan. Een deskundige jury beoordeelt het dier dan op uiterlijke kenmerken, maar ook op gedrag. Als je hond bij dit soort keuringen hoge ogen gooit is dat het bewijs dat het hondje goed voldoet aan de rasstandaard. De Franse Bulldog in zijn huidige hoedanigheid heeft helaas wel een aantal minpunten die medische problemen kunnen geven. Daarom mag dit ras officieel niet meer worden gefokt. Dat het desondanks wel gebeurt is een feit, omdat de fans nu eenmaal dol zijn op het hondje. Er worden fokprogramma’s opgezet om bepaalde rassen, waaronder de Franse Bulldog, weer gezond te krijgen.

Is de Franse Bulldog het juiste ras voor mij?

Het Complete Handboek Voor De Franse BulldogIn het E-book kun je veel informatie lezen over de Franse Bulldog. Aan de hand daarvan kun je voor jezelf een afweging maken of dit ras wel of niet bij je past. Zoals bij vrijwel alle hondenrassen zijn er de nodige medische problemen, onder andere veroorzaakt door een verkeerd fokbeleid in de afgelopen decennia. Hier zal je dus rekening mee moeten houden als je toch voor een bulldog wilt gaan. Het zijn sowieso leuke en enthousiaste hondjes die dolgraag in het gezelschap van mensen zijn. Qua karakter hoef je dus zeker niet te aarzelen. Als je twijfelt kun je natuurlijk altijd een bezoek brengen aan een fokker die is aangesloten bij het Stamboek om kennis te maken met het ras en al je vragen die je eventueel nog hebt aan de fokker voor te leggen.

Hoeveel betaal je voor het e-book over de Franse Bulldog?

Je kunt het e-boek ‘Het Complete Handboek voor de Franse Bulldog’ online bestellen voor 37 euro inclusief Btw. Je krijgt na betaling toegang tot een download link waar je het e-book kunt ophalen. Je kunt dan ook het bonusmateriaal downloaden.

Wie is Piet de Wit?

Piet de Wit is volgens informatie op één van de websites waar zijn boek wordt aangeprezen een ervaren eigenaar en fokker van de Franse Bulldog. Verder valt over hem niet veel informatie te vinden. Of hij een betrouwbare fokker is zal je dus zelf moeten uitzoeken. Het is ook niet bekend of hij nog actief is als fokker, gezien de fokbeperkingen op het ras Franse Bulldog.

Conclusie: Is dit e-book een aanrader?

Als je een Franse Bulldog hebt en graag meer wilt weten over dit ras is dit E-book zeker de moeite waard. Als je van plan bent om een Franse Bulldog als huisdier te nemen, geeft dit boek veel nuttige informatie die je kunt gebruiken bij het opvoeden en trainen van je hond, maar ook om dit ras goed te begrijpen zodat je de juiste keuzes maakt in de omgang met je hond. De prijs is pittig voor een e-book, maar verder is het een goed boek.

Koop Het complete handboek voor de Franse bulldog nu met korting!

 

Golden Retriever Geheimen review

De golden retriever is een populair hondenras. Het zijn vriendelijke en leergierige honden. Vanwege zijn kindvriendelijke karakter is het een populaire hond voor gezinnen, maar ook mensen die graag lange wandelingen maken met hun hond en een trouwe kameraad zoeken kiezen voor dit ras. Niet voor niets wordt de golden retriever samen met de labrador en verschillende herdershond rassen ingezet als hulphond. Ben jij de trotse baas van een golden retriever en wil je meer te weten komen over dit geweldige ras? Lees dan deze review over het e-book ‘Golden Retriever Geheimen’.

Gerard de Goede, de schrijver van Golden Retriever Geheimen

Golden Retriever GeheimenDe schrijver van Golden Retriever Geheimen zou ene Gerard de Goede zijn. Maar de naam van de auteur is online nergens te vinden. Research op het internet leert dat dit e-book is geschreven door een bedrijf, namelijk Blue Sky Marketing. Zij hebben meer boeken geschreven over hondenrassen en ook deze titel staat op hun naam. De naam van de auteur is dus fictief. Een wat vreemde werkwijze van het bedrijf dat deze ebooks uitbrengt, het zou beter zijn om de naam van de echte schrijver gewoon te vermelden zodat voor deze review had kunnen worden onderzocht of deze persoon echt een golden retriever kenner is of niet. Een voorwoord dat in de ik-vorm wordt geschreven door iemand die niet bestaat komt niet heel betrouwbaar over. Maar goed, we moeten het ermee doen.

Voor wie is dit boek bedoeld?

Het e-book Golden Retriever Geheimen is bedoeld voor mensen die overwegen dit hondenras aan te schaffen of die al een retriever hebben maar graag meer willen weten over het karakter en de gezondheid van hun huisgenoot. Daarnaast gaat het boek uitgebreid in op hoe je je hond goed opvoedt en hoe je van hem of haar een vriend voor het leven maakt. Golden Retrievers zijn zeer betrouwbare honden die hun baas en zijn gezin door dik en dun zullen beschermen en helpen waar ze maar kunnen.

De inhoud van het boek

Het e-book Golden Retriever Geheimen heeft een heldere indeling met overzichtelijke hoofdstukken. De hoofdstukken zijn de volgende:

Hoofdstuk 1: De Golden Retriever

In dit hoofdstuk lees je een algemene beschrijving van het ras. Waar komt het vandaan, wat zijn het voor honden, waar moet je rekening mee houden als er een golden retriever in huis komt?

Hoofdstuk 2: Aanschaf/kopen

Ga je een golden retriever aanschaffen, dan moet je met een aantal zaken rekening houden. Natuurlijk koop je je hond bij een betrouwbare fokker en niet op een online verkoopplatform. Zorg dat de hond gezond is en de juiste vaccinaties heeft gekregen. Een microchip, geplaatst door de Raad van Beheer, is verplicht voor puppy’s.

Hoofdstuk 3: Je puppy mee naar huis nemen

Zodra je puppy de leeftijd heeft bereikt dat hij mag verhuizen breekt een spannende tijd aan. Een nieuwe omgeving voor de jonge hond, en voor jou en je gezin een spannende en ook leuke en leerzame tijd waarin je je hond van alles gaat leren. Zindelijk worden, maar ook commando’s opvolgen en onderdeel gaan uitmaken van zijn nieuwe familie.

Hoofdstuk 4: Opvoeding en training

Het opvoeden van een hond is erg belangrijk. Golden Retrievers zijn lieve, trouwe en dus ook betrouwbare honden. Maar een verkeerde opvoeding kan de beste hond verknoeien. Zorg dus voor consequent leiderschap maar behandel de hond met respect en liefde, zodat hij weet wie hij kan vertrouwen.

Hoofdstuk 5: Leven met een Golden retriever

De golden retriever wordt niet voor niets ingezet als hulp- en speurhond. Hij is eergierig en wil graag werken voor zijn baas. Het is dus zeker geen hond die je drie keer per dag 5 minuten uitlaat. Hij wil graag lange wandelingen maken, lekker rennen in het bos of op het strand. In dit boek lees je alles over een goede opvoeding en training van je hond.

Hoofdstuk 6: Sport en Show

Als je het leuk vindt kun je met je hond naar een show gaan. Als er fokplannen zijn dan geldt meestal de voorwaarde dat de hond door minimaal 2 keurmeesters een goed keurrapport krijgt. Als je met je hond wilt meedoen aan wedstrijden voor gehoorzaamheid en behendigheid dan is het belangrijk om al jong met de training te beginnen. Tips hiervoor vind je in dit e-book.

Hoofdstuk 7: De oudere Golden Retriever

Een golden retriever is een groot ras. Dat betekent dat ze vaak niet heel oud worden, maar als je hond de juiste voeding en medische verzorging krijgt dan kan hij prima een leeftijd van rond de 12 jaar bereiken. Een ouder wordende golden retriever krijgt vaak te maken met ouderdomskwalen zoals artrose. Het boek Golden Retriever Geheimen geeft je tips hoe hiermee om te gaan en hoe de signalen te herkennen.

Is dit e-book de moeite waard om aan te schaffen?

golden retriever
Het e-book Golden Retriever Geheimen is zeker de moeite waard om aan te schaffen als je de aankoop van een golden retriever puppy overweegt of als je dit ras al in huis hebt maar graag meer wilt leren. Het boek geeft prima basis informatie zodat je weet hoe dit ras is en wat je kunt verwachten.

Wat vinden kopers van het e-book Golden Retriever Geheimen?

Mensen die het e-book Golden Retriever Geheimen zijn over het algemeen tevreden over de informatie die het boek biedt. De teksten zijn op een prettige manier geschreven en de schrijver, al blijft die dan ook verborgen achter een schuilnaam, heeft wel degelijk verstand van dit ras. Het boek wekt de indruk betrouwbaar en volledig te zijn. Omdat het een e-book is kun je het ook gemakkelijk meenemen op je tablet of e-reader en het lezen waar je maar wilt.

De prijs van Golden Retriever Geheimen

Wil je het e-book Golden Retriever Geheimen in je bezit krijgen dan betaal je hiervoor 37 euro. Dat lijkt een flink bedrag, maar je krijgt als je tot aankoop overgaat meerdere bonus boeken die je eveneens kunt downloaden. Het gaat om de volgende titels:

Bonus 1: Succesvolle tips voor de verzorging en training van je puppy (e-book)

Bonus 2: Baas over je eigen Golden Retriever (e-book)

Bonus 3: Honden training geheimen (e-book)

Bonus 4: Je Golden Retriever laten komen op commando (e-book)

Bonus 5: Levenslange updates van het Golden Retriever geheimen boek

Al met al een mooie prijs voor wat je krijgt.

Ben je van plan een golden retriever aan te schaffen of wil je jouw huisgenoot beter begrijpen en optimaal opvoeden en trainen? Dan is het zeker het overwegen waard om dit e-book aan te schaffen.

Koop Golden Retriever Geheimen nu met korting!

 

Het complete handboek voor de Jack Russel

De Jack Russell is een populair hondenras in Nederland. Het zijn honden die niet al te groot worden en die je dus ook kunt houden als je op een flat woont of in een niet al te groot appartement. Het zien vriendelijke hondjes die ondanks hun kleine formaat ook graag willen ‘werken’. Daarbij zijn ze natuurlijk ook – net als alle honden uiteraard – schattig om te zien. In deze review bespreken we het boek “Het complete handboek voor de Jack Russell’ een boek met heel veel informatie over dit ras, ideaal voor iedereen die een Jack Russell heeft of overweegt om een hond te nemen en waarbij dit ras op het verlanglijstje staat.

De inhoud van het boek

Het complete handboek voor de Jack Russell is een zeer compleet werk. Je vindt hierin alle informatie over het ras. Hoofdstuk 1 geeft algemene informatie over het ras Jack Russell. Onder andere lees je hier meer over het uiterlijk en het karakter van dit hondenras. In hoofdstuk 2 krijg je tips over de aankoop van een Jack Russell. Uiteraard geeft de schrijver het advies om naar een geregistreerde fokker te gaan. Niet alleen voor Jack Russells, maar ook voor alle andere rassen geldt dat er veel malafide fokkers en handelaren zijn. Als je daarmee in zee gaat loop je een groot risico om een zieke hond te kopen of een hond die later erfelijke afwijkingen blijkt te hebben. Let er bij aanschaf in ieder geval op dat de hond een chip heeft en dat deze correct is geregistreerd. Dit is in Nederland verplicht.

Alles over de Jack Russell pup

jack russellAls je bij een kennel op bezoek bent geweest en daar een hondje hebt mogen uitkiezen, dan volgen de spannende weken tot het moment dat de puppy mag verhuizen. Als je je pup mag ophalen, doe dat dan het liefst vroeg in de ochtend, zodat het hondje de hele dag de tijd heeft om aan zijn of haar nieuwe omgeving te wennen. Hoe je daarna je pup goed opvoedt tot een gehoorzame hond die zich braaf gedraagt, zowel in huis als daarbuiten, lees je in de hoofdstukken 3 en 4 van Het complete handboek voor de Jack Russell. Het is erg belangrijk om de pup direct vanaf het begin een goede opvoeding te geven. Verkeerde gewoontes later weer afleren kan namelijk erg lastig zijn. Maar ook daarover lees je alles in het e-book.

Gezondheid, sporten en showen

In de volgende hoofdstukken in het boek lees je alles over de Jack Russell als hij ouder wordt. Hoe je met hem kunt trainen, waar de hond aan moet voldoen om succesvol te zijn op een hondenshow. Hoewel Jack Russells geen grote honden zijn, zijn ze wel heel slim en leergierig. Ze kunnen zelfs als hulphond worden getraind om bijvoorbeeld mensen die rolstoelafhankelijk zijn te assisteren. Als de hond van jongs af aan wordt gestimuleerd om te leren en te werken zal hij dat dat tot op hoge leeftijd met veel plezier blijven doen, zo lezen we in het boek.

De Jack Russell als hij ouder wordt

jack russell terrierJack Russells behoren tot een klein hondenras en kunnen daardoor een vrij hoge leeftijd bereiken. Bij honden is het vaak zo ‘hoe groter de hond qua formaat, hoe minder oud hij wordt’. Als je goed voor je senior Jack Russell zorgt, dan kan het hondje in goede gezondheid gemakkelijk een leeftijd van rond de jaar bereiken. In Het complete handboek voor de Jack Russell lees je waar je op moet letten als je hond ouder wordt. Natuurlijk laat je je Jack Russell jaarlijks nakijken door de dierenarts en hem de benodigde vaccinaties geven. De dierenarts zal vooral letten op het gebit en controleren of de hond geen last krijgt van spieren en gewrichten.

De schrijver van Het complete handboek voor de Jack Russell

De schrijver van Het complete handboek voor de Jack Russell is volgens de informatie op en in het boek geschreven door ene Jan Kramer. Maar als je gaat zoeken naar deze auteur dan zal je hem niet vinden. Het is namelijk een alias voor een onbekende schrijver, of misschien zelfs wel meerdere schrijvers. Dit principe past uitgever Blue Sky Marketing vaker toe. Zij brengen meer hondenboeken op de markt, onder andere over de Labrador en de Duitse Herder. Ook deze boeken dragen een naam op de cover van de schrijver, maar ook deze namen zijn niet te vinden. Een minpuntje, het is toch professioneler als de schrijver gewoon te vinden is online. Maar dat doet niets af aan de inhoud van het boek, want die is gewoon volledig en prima geschikt voor alle Jack Russell bezitters, liefhebbers en potentiële baasjes.

Wat maakt dit boek aantrekkelijk?

Een groot voordeel is dat het een e-book is. Je hoeft er dus geen ruimte voor te reserveren in je boekenkast. Een tweede pluspunt is dat het een compleet boek is. Veel hondenboeken gaan alleen over puppy’s of juist alleen over de opvoeding van een volwassen hond. En dan nog heb je aan een boek met algemene informatie over honden natuurlijk veel minder dan aan een boek dat specifiek gaat over het ras waar jouw interesse ligt, in dit geval de Jack Russell. Dit maakt dit e-book juist zo uniek, want zo heel veel boeken over dit ras zijn er niet te vinden. Vaak kiezen schrijvers van hondenboeken de echt populaire rassen zoals de Duitse herder, de Mechelse herder, de Golden Retriever of de Labrador.

Is de aankoop van dit e-book de moeite waard?

Complete Handboek Voor De Jack RussellMensen die besloten om het e-boek aan te schaffen zijn over het algemeen enthousiast over de inhoud. Dat de schrijver niet bestaat wordt wel als een minpuntje genoemd, maar dat wordt ruimschoots goed gemaakt door de complete en duidelijke inhoud van het boek. Mensen die meer wilden weten over het ras geven aan dat ze de informatie die ze wilden hebben prima konden vinden in Het complete handboek voor de Jack Russell. Met name de overzichtelijke hoofdstukken worden door veel lezers als positief punt genoemd. De aanschafprijs bedraagt € 37,00. Dat klinkt als een flink bedrag. Maar als je besluit om het handboek aan te schaffen krijg je een aantal aantrekkelijke bonussen.

De bonussen bij Het complete handboek voor de Jack Russell

De aankoop van Het complete handboek voor de Jack Russell geeft je het recht op het downloaden van een aantal extra e-book titels, namelijk:

 • Succesvolle Tips Voor De Verzorging En Training Van Je Puppy: In dit e-book lees je nog meer over de verzorging van je Jack Russell puppy. Welk voer is het beste? Hoe verzorg je de vacht? Hoe leer je je hond te gehoorzamen? Deze tips zullen zeker van pas komen als je je eerste Jack Russell in je huishouden gaat verwelkomen.
 • Baas Over Je Eigen Jack Russell: De Jack Russell behoort tot de terriërs. Dat wil zeggen dat ze een sterk karakter hebben en een strakke hand van leiding nodig hebben. In dit e-book krijg je tips hoe je van jouw Jack Russell een trouwe en betrouwbare hond maakt.
 • Honden Trainen Geheimen: In dit boek lees je nog meer tips over het goed opvoeden van je hond, zodat jullie samen het perfecte team vormen.
 • Acht Simpele Technieken Om Je Hond Te Leren Komen Op Commando: Hier legt de schrijver uit hoe je leert je hond commando’s op te volgen zonder dat je staat te schreeuwen. Een gehoorzame hond is veel waard, je kunt hem dan zonder problemen overal mee naartoe nemen.

Het complete handboek voor de Jack Russell online kopen

Ben je enthousiast geworden en wil je Het complete handboek voor de Jack Russell aanschaffen? Dat kan heel gemakkelijk online. Door op de link op deze pagina te klikken kom je direct op de pagina waar je je bestelling kunt regelen. Nadat je betaling is ontvangen kun je jouw downloads meteen regelen en je kunt meteen alles lezen over jouw favoriete ras de Jack Russell. Wat ook wel fijn is: Na aanschaf heb je recht op levenslange updates voor de door jouw gedownloade boeken.

Koop Het complete handboek voor de Jack Russel nu met korting!

 

Labradoodle Geheimen review

Ben je van plan om een Labradoodle aan te schaffen, of heb je een labradoodle thuis rondlopen die meer de baas over jou is dan jij over hem? Dan ben je waarschijnlijk het e-boek Labradoodle geheimen van Piet de Jong tegengekomen en wil je weten of het e-boek je geld waard is. In deze review bespreken we het e-boek, de bonussen en geven we je onze mening, zodat jij zeker weet of het boek moet aanschaffen of niet.

De Labradoodle

labradoodleDeze vrolijke hond met lange krullende haren is een hond om te knuffelen. En dat maakt hem meteen zo populair. Hij is lief, slim en sociaal, leert graag trucjes en is een goede hulphond. De labradoodle is een kruising tussen een labrador en een poedel en wordt niet als een rashond bestempeld. Dit komt door de vele experimenten door amateurs, wat het ras nogal onduidelijk heeft gemaakt. Toch zijn er een paar overeenkomsten te noemen. Zo heeft deze middelgrote hond bijvoorbeeld een krullende vacht in de kleuren zwart, wit of een van de verschillende bruinen. In een worp kunnen de pups zeer verschillen. Zo kan de een meer weg hebben van de poedel, terwijl de andere pup meer op een labrador lijkt.

De labradoodle is in de jaren tachtig voor het eerst gefokt in Australië, met als doel om een blindengeleidehond te fokken, die de hypo-allergene huid van een poedel heeft. Van de labrador heeft deze hond het kalme en vriendelijke karakter, maar zeker als pup is hij onstuimige en wild, zoals het karakter van de poedel. Zijn gevoeligheid voor emoties van anderen maakt hem een perfecte hulphond en ondanks dat hij makkelijk op te voeden is, heeft de labradoodle juist daarom een speciale opvoeding nodig. Deze lieve hond heeft ook een sterk willetje, ze willen best naar je luisteren, maar als jij ze niet leert hoe, dan gaan ze graag hun eigen gangetje. Hierdoor kunnen ze als puppy al probleemgedrag gaan vertonen. En hier zou een compleet handboek zoals de Labradoodle geheimen natuurlijk een uitkomst zijn. Maar is dit boek wel het antwoord op al je vragen? Laten we ons eens verdiepen in het pakket.

Voor wie is Labradoodle Geheimen geschreven

Labradoodle geheimen is geschreven voor eigenaren van een labradoodle, maar ook voor diegenen die denken een labradoodle aan te schaffen via een fokker of het asiel. Wil je van je trouwe viervoeter een gehoorzame en gezonde hond maken, dan geeft dit boek je alle tips die je nodig hebt. Heeft je hond last van probleemgedrag, zoals opspringen, binnen plassen en blaffen, heb je van alles geprobeerd dit op te lossen en blijft je hond het doen? Dan kan dit boek je de juiste tips en trucs geven. Neemt je hond een loopje met je? Met dit boek leer je hem aan te moedigen en te corrigeren, zodat je jullie hele leven samen kan genieten van een goede relatie met een sociale en blije hond.

Wie schreef het boek

Piet de JongOp de website en in het e-boek doet Piet de Jong relaas over zijn 35 jaar ervaring in het opvoeden, verzorgen en trainen van labradoodles. En dat is niet zonder vallen en opstaan gegaan. Ook hij heeft volgens eigen zeggen alle fouten gemaakt die je maar kan maken. Zelfs het letterlijk opvolgen van de tips van hondentrainers heeft zijn labradoodle niet van het probleemgedrag afgeholpen. Als ervaringsdeskundige heeft hij al zijn kennis in dit e-boek gestopt, zodat jij direct goed van start kan gaan met de opvoeding van jouw hondje.

Uit het verhaal maken wij eigenlijk al direct op dat het hier wederom gaat om een boek dat uitgegeven wordt door Blue Sky Marketing. Zij geven deze hondenboeken uit onder een pseudoniem en dus vonden we geen ene Piet de Jong op het internet, die blijk geeft een hondentrainer te zijn. Blue Sky Marketing is een online marketingbureau die zich met name focust op het schrijven en uitgeven van boeken over de verschillende hondenrassen. Nu denk je misschien dat ze een boek hebben geschreven en steeds hetzelfde boek uitbrengen voor de verschillende hondenrassen. We hebben al meerdere boeken van Blue Sky Marketing gelezen en kunnen je zeggen dat elk boek ook daadwerkelijk voor dat speciale hondensoort is geschreven. Laten we eens kijken of dat voor de Labradoodle geheimen ook weer het geval is.

Wat krijg je van Piet

Labradoodle GeheimenOp de website vind je een hele lange lijst met punten, die je vertellen wat je in het e-boek allemaal kan vinden. Hoe onoverzichtelijk de website ook lijkt, met dit boek blijk je tips, trucs en technieken makkelijk bij de hand te hebben. Dit 200 pagina’s tellende e-boek bevat weinig afbeeldingen en heel veel tekst. Maar al deze informatie is netjes verdeeld over 5 hoofdstukken en sub-hoofdstukken.

 • Hoofdstuk 1 De Labradoodle. Je leest hierin over de geschiedenis, het uiterlijk en het karakter van de labradoodle. Daarnaast zijn lees je wat zo speciaal is aan deze hond en ontdek je of de labradoodle iets voor jou is.
 • Hoofdstuk 2 Aanschaffen. Je krijgt tips over de voorbereidingen en het aanschaffen van een pup.
 • Hoofdstuk 3 Opvoeding en training. Waarin je leer over de eerste week, de zindelijkheidstraining, het roedelgedrag, de gehoorzaamheidstraining, ongewenst gedrag en de speciale training van hulphonden.
 • Hoofdstuk 4 Leven met een Labradoodle. Dit hoofdstuk bespreek de dagelijkse routine, de juiste voeding, de gezondheid, verzorging en wat te doen tijdens vakanties en reizen.
 • Hoofdstuk 5 De oudere Labradoodle. Hierin vertelt Piet je meer over de gouden jaren van de labradoodle en beantwoordt hij veelgestelde vragen.

Bonussen

Van Blue Sky Marketing zijn we ondertussen niet anders gewend, dan dat er ook een aantal bonussen bij het e-boek zitten. Wat ons opvalt is dat het steeds dezelfde bonnussen zijn. Ga je dus voor de serie boeken omdat je als hondenliefhebber alles over alle hondensoorten wilt weten, dan krijg je steeds dezelfde boekjes, maar met een andere kaft. Neemt niet weg dat de meeste van deze bonussen wel een goede aanvulling op het e-boek zijn. De volgende bonussen krijg je er gratis bij.

 • Succesvolle Tips Voor De Verzorging En Training Van Je Puppy. In dit 25 pagina’s tellende e-boek leer waar je op moet letten bij de aanschaf en opvoeding van een puppy. Dit kleine boekje staat vol handige tips.
 • Baas Over Je Eigen Labradoodle. Dit is een e-boek van 40 pagina’s die je helpt bij het oplossen van probleemgedrag van je labradoodle. Je krijgt het stap voor stap uitgelegd, zodat jij een goede relatie met je hond opbouwt en hij je gehoorzaamt.
 • Honden Training Geheimen. In dit 34 pagina’s tellende e-boek doet je de geheimen van hondentrainers uit de doeken, inclusief algemene informatie over trainen en een aantal trainingstechnieken
 • Je Labradoodle Laten Komen Op Commando. Dit e-boekje beslaat 15 pagina’s en legt je in 8 stappen uit hoe je je hond op commando naar je toe kan laten komen.
 • Levenslange Updates. Als er een verandering komt in een van de boeken, krijg jij automatisch de nieuwste versie naar je toegestuurd.

Maar krijg je dat ook allemaal?

Als de website en het verhaal van Piet je heeft overtuigd, dan ga je over tot de online aankoop. Zodra je de betaling hebt gedaan krijg je een e-mailtje met een link. Via deze link ga je naar de downloadpagina, waar het e-boek en de bonussen voor je klaar staan. Alle boeken zijn in Pdf-formaat. Je hebt dus geen fysiek boek in handen, maar kunt de boeken wel op elk apparaat lezen. Omdat je de boeken via de e-mail krijgt, kun je direct aan de slag. De boeken zijn ook te printen, zodat je wel een echt exemplaar op je salontafel hebt liggen. En op dit moment krijg je als verrassing nog een extra bonus, met 101 tips over het oplossen van gedragsproblemen.

Labradoodle bonussen

De mening van andere kopers

Natuurlijk wil je weten wat anderen van het boek vinden. Tijdens een onderzoekje op het net hebben we vooral positieve opmerkingen gevonden. De meeste kopers zijn zeer te spreken over de inhoud van het boek. De tips blijken meestal direct toepasbaar en geven het gewenste resultaat. Sommigen hadden liever een fysiek boek gehad, anderen hebben de Pdf-bestanden gewoon geprint en maken er zelfs aantekeningen in. Mensen die het boek echt niks vonden zijn we niet tegengekomen. Waarschijnlijk omdat het een e-boek is voor een specifieke groep, met een speciale vraag.

Onze mening

Je koopt het e-boek voor 37 euro en krijgt daar dus op dit moment 6 bonussen bij. Daarnaast geeft Blue Sky Marketing altijd een 60 dagen niet goed geld terug garantie, zodat, mocht het boek je niet bevallen, je 100% je geld terug krijgt. Dat is een hele mooie service. Na 2 maanden weet je wel of het systeem van Piet je bevalt en het werkt voor jou. Want of zoiets als dit boek ook echt nakomt wat het belooft, ligt voor het grootste deel in jouw handen. Je moet natuurlijk wel zin en tijd hebben om met de tips uit het boek aan de slag te gaan. Want ondanks dat het boek onder een pseudoniem geschreven is, heeft de anonieme schrijver wel degelijk kennis van zaken. Je krijgt heel veel tips en uitgebreide informatie over de labradoodle. We lazen zelfs informatie die je niet achter dit schattige hondje zou denken. Ook het hoofdstuk over het opvoeden van hulphonden is een goede aanvulling op de informatie.

Het boek is rustig vormgegeven, overzichtelijk en makkelijk te lezen. Het is geschreven in makkelijke taal, concreet en praktisch, je kunt de tips direct toepassen. De tips vind je makkelijk terug doordat ze puntsgewijs in de hoofdstukken vermeld staan, wel zo handig tijdens het uitlaatrondje. De hoofdstukken hebben een logische opbouw van aanschaf, via opvoeding naar de oudere hond. En ondanks dat het boek speciaal voor de labradoodle geschreven is, zijn veel van die tips ook bruikbaar voor andere hondenrassen. De bonussen zijn zeker van toegevoegde waarde, al hebben we onze twijfels of er ooit updates komen. Dus, wil je meer weten over de labradoodle of wil je weten of de hond bij jou past? Heb je zin om zelf te gaan trainen met je hond en wil je tijd en moeite in jullie relatie steken? Dan kun je met dit boek daar zeker in slagen. De 37 euro een schijntje en het zal je niet teleurstellen.

Koop Labradoodle Geheimen nu met korting!

 

Labrador Handboek review

Sinds een aantal decennia is de labrador een geliefde huishond door zijn sociale karakter en intelligentie. Maar ook deze hondensoort heeft zo zijn eigenschappen die de opvoeding bepalen. In het Labrador handboek vertelt Jan Jacobs je alles over de labrador en geeft hij je tips en trucs voor een goede opvoeding. Maar is dat wel zo? In deze review bekijken we dit e-boek en vertellen we wat je krijgt en je of het de aanschaf waard is.

Labrador als familiehond

labrador retrieverDe Labrador Retriever is de afstammeling van de St. John’s hond uit Newfoundland. Hij is kleiner dan de bekende Newfoundlander en werd vooral als hulp ingezet bij de vissers. Hierdoor houden labradors van water en apporteren ze graag. In Engeland was men gecharmeerd van deze water-lievende hond en hielp hij mee bij de jacht op watervogels. In Nederland werd de labrador pas populair na de tweede wereldoorlog en is geliefd vanwege zijn sociale gedrag en leergierigheid. Dit maakt hem ook geschikt als onder andere hulphond en blindengeleidehond.

Voor wie is het Labrador handboek

Je wilt een puppy in huis halen en denkt aan een labrador of je hebt al een labrador pup en wil deze goed opvoeden en leren luisteren, zodat hij niet de hele dag blaft of tegen je op springt. Dan vind je in dit boek de juiste tips en trucs. Heb je van alles geprobeerd om het gedrag van je labrador te verbeteren, maar trekt hij nog steeds aan de lijn? Dan is dit handboek zeker iets voor jou.

Wie is de schrijver

labrador boek jan jacobsOp de kaft van het Labrador handboek staat de naam Jan Jacobs. In de beschrijving benoemd hij zichzelf als auteur en hondenliefhebber, die in het begin alles fout heeft gedaan wat hij maar fout kon doem met de opvoeding van zijn labrador. Omdat hij niet de antwoorden kreeg die hem hielpen, is hij zelf op onderzoek uit gegaan en heeft met deze informatie dit handboek samengesteld. Volgens hem is de informatie van hondentrainers en hondenboeken te algemeen, daarom geeft hij je tips en trucs specifiek voor de labrador. We kwamen erachter dat dit boek weer een uitgave van Blue Sky Marketing is en we kunnen er dus vanuit gaan dat Jan een pseudoniem is. We hebben al meerdere boeken over honden van hun gelezen. Ondanks dat het bedrijf niet heel transparant is, leveren ze steeds goede boeken af. waarin duidelijk veel tijd en moeite is gestoken om de juiste kennis bij elkaar te brengen.

Wat krijg je in huis

Zo ook met dit e-boek. In dit 51 pagina’s tellende boek, lees je alles over de labrador en zijn opvoeding. Het e-boek is onderverdeeld in 12 afzonderlijke thema’s, die zorgen dat je achteraf alles weet over je hond.labrador handboek

 • Geschiedenis
 • Raskenmerken
 • Aanschaf
 • De pup
 • Zindeelijkheidstraining
 • Opvoeding
 • Apporteren
 • Voeding
 • Uiterlijke verzorging
 • Gezondheid
 • Fokken
 • Herplaatsing

Bonussen

Zoals bij al hun e-boeken levert Blue Sky Marketing ook hier weer een aantal bonussen bij de aankoop van het handboek. Bij dit handboek krijg je de volgende e-boeken extra:

 • Succesvolle tips voor de verzorging en training van je puppy. Een e-boek van 13 pagina’s vol tips over aanschaf, de eerste dagen in zijn nieuwe huis, voeding en andere benodigdheden. Je bent goed voorbereid voor de komst van je nieuwe huisgenoot.
 • Je hond de baas. Een e-boek met 29 pagina’s over onder andere roedelgedrag, waarom straffen niet werkt en tips voor omgaan met ongewenst gedrag.
 • Honden training geheimen. Een e-boek met 27 pagina’s vol tips en trucs van hondentrainers, waarin je in 4 stappen leert over de ethiek en gedragsprincipes van je hond en 2 soorten oefeningen helemaal worden uitgelegd.
 • Acht ongelofelijk simpele technieken om je hond te laten komen als je hem roept. In dit e-boek van 12 pagina’s leer je in 8 stappen je hond naar je te luisteren.
 • Levenslange Updates. Als er een nieuwe update van het boek komt, ben je de eerste die het hoort en krijg je die automatisch toegezonden.

labrador bonussen

Krijg je dat ook?

Maar krijg je ook wat Jan belooft? Na aankoop van het pakket krijg je direct een link via e-mail, die je naar de downloadpagina brengt, waar het handboek en de bonussen voor je klaar staan. De e-boeken hebben een mooie lay-out en vooral veel tekst. De foto’s die er in staan zijn van goede kwaliteit. De teksten zijn geschreven in begrijpelijke taal, de indeling is logisch en de handige tips zijn direct toepasbaar. De e-boeken zijn in PDF-formaat, zodat je ze kan bekijken op elk digitaal apparaat, maar ook kan printen als je ze liever bij de hand hebt. Of je een gezonde, goed luisterende labrador krijgt door dit handboek dat hangt ook gedeeltelijk van jou af. Dit is een boek en niet een hondentraining, dus jij moet zelf actie ondernemen. De tips klinken logisch, maar jij moet ze wel toepassen, wil je bereiken wat Jan je belooft. Doe je dat, dan ben je zeker flinke stappen dichterbij een goede relatie met jouw labrador.

Meningen van andere kopers

Op de website van Jan vinden we natuurlijk alleen positieve meningen van kopers. Maar ook op onafhankelijke websites en in reviews lezen we vooral veel positieve opmerkingen over de hoeveelheid informatie en de praktische tips. Velen halen goede resultaten met de kennis die ze uit het boek halen. Wat ons opviel was dat ook labrador verenigingen positief spreken over dit boek. Dat zijn naar onze mening mensen die heel veel weten over hun hond en zijn gedrag.

Onze mening

Voor 37 euro krijg je een handboek van 50 pagina’s in huis. Dit lijkt niet veel, maar Jan geeft je in een kort bestek veel waardevolle kennis en uitleg. Aan het einde van elk hoofdstuk krijg je ook een kleine samenvatting van wat er verteld is of wordt er zelfs een actieplan gegeven, waar je direct mee aan de slag kunt. Dit maakt het boek overzichtelijk, makkelijk in gebruik en direct toepasbaar.
Daarnaast zijn de bonussen een goede aanvulling op het boek. Waar het boek soms wat algemeen blijft, krijg je diepgang in de andere e-boeken.

Bij een aantal bonussen hadden we wel wat vraagtekens. Een heel e-boek over het laten komen van je hond, had wat anders gekund. Ook de update-bonus is volgens ons een beetje nutteloos. Het e-boek en de bonussen zijn geschreven in 2012 en wij kregen dan ook die versie in de bus. In die 8 jaar was blijkbaar niet veel veranderd in de visie op de opvoeding van een labrador.

Blue Sky Marketing geeft op al zijn uitgaves een 60 dagen niet goed geld terug garantie, wat zeker netjes is. In de verschillende e-boeken vinden we ook steeds verschillende jaren ervaring van Jan terug. Dan heeft hij 25 jaar ervaring, dan 18, dan weer sinds de jaren 80. Hoewel dit een gevolg is van het laten schrijven van boeken door verschillende auteurs en die onder dezelfde pseudoniem uit te geven, het komt toch wel wat slordig over. Door dit soort details zou je Jan minder serieus kunnen gaan nemen. En dat is zonde, want het boek is wel degelijk een goede bron van informatie die je absoluut helpt je labrador goed op te voeden. Wil je lang genieten van een mooie relatie met een vriendelijke en goed opgevoede labrador, dan is dit boek zeker een aanrader.

Koop het Labrador Handboek nu met korting!

 

Tekst voor Labradoodle

Tekst voor Labradoodle

Tekst voor Labradoodle

Tekst voor Border Collie

Tekst voor Beagle

Labradoodle

De beste hondenboeken kopen

In deze 9 reviews heb ik geprobeerd om zoveel mogelijk over het boek te vertellen zodat jij weet wat je van het boek kunt verwachten. Als je de beste hondenboeken wilt kopen zit je met deze hondenboeken goed. Het mooie is ook dat je bij ieder boek gratis extra bonussen krijgt.

de beste hondenboeken kopen

Plaats een reactie