Home » Hobby » Doe het zelf: Fred’s bouwtekeningen en kippengids

Doe het zelf: Fred’s bouwtekeningen en kippengids

Leestijd: 16 minuten

In dit artikel vertel ik je meer over 2 producten van Fred Schouten. Het eerste product van hem heet Fred’s Bouwtekeningen, dit is een verzameling van maar liefst 10.000 bouwtekeningen die voor een mooi prijsje aangeboden worden. Het tweede product heet De Kippengids, dit gaat niet over de kippen zelf maar over zelf een kippenhok maken. Bij beide producten ontvang je ook nog gratis bonussen. Ik vertel je zo meer over Fred Schouten, zijn producten en de ervaringen die ik zelf en ook anderen met deze producten hebben. Daarna geef ik je nog enkele handige doe het zelf tips.

Inhoudsopgave

Fred’s bouwtekeningen review

Fred’s bouwtekeningen: Doe-het-zelven met professionele bouwtekeningen
Je staat in de bouwmarkt om spullen te halen voor een nieuw doe-het-zelf project. Maar, hoeveel hout heb je nodig? Welke spullen? Welk gereedschap? Na lang tobben loop je met veel overbodige spullen naar de kassa om af te rekenen. Eenmaal thuis aan gekomen ga je direct aan de slag en loop je vervolgens al snel tegen het volgende probleem aan: de constructie klopt niet. Uiteindelijk kost het je veel meer tijd dan gepland om het project af te ronden en is het resultaat ook wat teleurstellend.

Volgens Fred Schouten had je heel wat geld en tijd kunnen besparen met behulp van zijn professionele bouwtekeningen. Zo verkoopt hij een pakket, Fred’s bouwtekeningen genaamd, die maar liefst 10.000 van zijn eigen bouwtekeningen bevatten. Met behulp van deze professionele bouwplannen zou je binnen een handomdraai perfecte doe-het-zelf resultaten moeten behalen zonder gedoe en technische kennis.

Zijn Fred’s Bouwtekeningen echt zo waardevol en handig of is het weggegooid geld? Je leest het in deze review.

Wie is Fred?

fred schouten
Fred Schouten

Op de website van Fred’s Bouwtekeningen kun je lezen dat de eigenaar van dit pakket, Fred Schouten, een timmerman is en een echte doe-het-zelver in hart en nieren. Fred is van mening dat de meeste plannen en bouwtekeningen die je zowel online als offline kunt vinden van waardeloze kwaliteit zijn. Dit frustreerde hem enorm waarop hij besloot zelf bouwtekeningen te maken. Al zijn tekeningen verzamelde hij in een compleet doe-het-zelf pakket: Fred’s Bouwtekeningen.

Op de site van de Kamer van Koophandel is te zien dat Fred’s Bouwtekeningen geregistreerd staat onder de naam T.A.P.O. dat gevestigd is in Amsterdam. Dit doet vermoeden dat de eigenaar helemaal geen Fred Schouten heet, maar dat dit een pseudoniem is. Wellicht is deze keuze gemaakt vanwege privacy reden. Dit blijft echter gissen. Ook blijft dan de vraag wie dan de man op de foto’s is? Wel kan in ieder geval gezegd worden dat zowel Fred’s Bouwtekeningen als T.A.P.O. volkomen legitiem zijn.

10.000 bouwtekeningen van Fred Schouten

10.000 bouwtekeningen, 10.000! Dat is echt ontzettend veel. Je kunt je dan ook voorstellen dat ieder denkbaar project wel te maken is met Fred’s Bouwtekeningen pakket. Daarnaast kunnen de tekeningen tevens goed als inspiratiebron dienen. Wanneer je even geen ingeving hebt voor een volgend project, pak je gemakkelijk en snel het pakket van Fred erbij. Je bladert er eenvoudig doorheen, net zo lang tot je doe-het-zelf handen weer gaan kriebelen om aan de slag te gaan. Elk project kan namelijk gerealiseerd worden met Fred’s bouwtekeningen. Je kunt je voorstellen dat dit pakket een echt stuk levenswerk is.

Wat kun je verwachten van Fred’s Bouwtekeningen?

Fred’s BouwtekeningenZoals eerder benoemd, bevat dit pakket dus meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen en projecten waarbij voor elk project er tevens een handleiding en materiaallijst is toegevoegd. Dit voorkomt het aanschaffen van overbodige materialen en zorgt ervoor dat doe-het-zelvers van ieder niveau de projecten eenvoudig en stapsgewijs in elkaar kunnen zetten. Daarnaast zijn alle bouwtekeningen per categorie ingedeeld waardoor je snel jouw gewenste project zult vinden. Enkele voorbeelden van categorieën die Fred voor je heeft gemaakt zijn: bedden, decoratie, raamluiken, speeltoestellen, bureaus en nog veel meer. Je kunt je voorstellen dat het te veel categorieën zijn om hier allemaal te benoemen.

Dat is echter niet alles. Fred is namelijk erg vrijgevig. Zo geeft de beste man vijf gratis bonussen weg ter waarde van € 188 wanneer je zijn pakket aanschaft. Deze bonussen bestaan uit een DWG & CAD Software pakket, een digitale steigerhouten tuinmeubelen gids, twee digitale boekjes waarmee je alles leert over bouwkundige benamingen en hoe je jou doe-het-zelf projecten met winst kunt verkopen en tot slot een levenslange toegang tot alle bouwtekeningen. Pseudoniem of niet, er kan niets anders gezegd worden dan dat Fred Schouten een erg gul persoon is.

De prijs van Fred’s Bouwtekeningen

Dan nu de hamvraag: ‘Wat zijn de kosten voor Fred’s Bouwtekeningen? Volgens de experts in dit vakgebied zou dit pakket minimaal rond de € 500 moeten kosten. Echter heb je Fred inmiddels een beetje leren kennen en weet je dat hij nooit zulke hoge prijzen zou vragen. Daarom verkoopt Fred Schouten zijn gehele pakket bouwtekeningen en projecten voor slechts € 94. De vrouw van Fred, die verklaart hem compleet voor gek. Nu zul je denken, € 94 wat een koopje voor zoveel bouwtekeningen. Het kan echter nog goedkoper. Zo is er een speciale aanbieding actief waarbij je Fred’s Bouwtekening voor slecht € 67 kunt aanschaffen. Met ruim 10.000 tekeningen en projecten komt dit dus neer op minder dan 0,0067 cent per project.

bouwtekeningen

Ervaringen met Fred’s bouwtekeningen

Professionele bouwtekeningen, materiaallijsten, eenvoudige handleidingen, extra bonussen en dat alles voor zo’n kleine prijs. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Het wordt dan ook de hoogste tijd om eens te kijken wat voor ervaringen mensen hebben met Fred’s Bouwtekeningen.

Positieve ervaringen

Op het internet zijn eigenlijk alleen maar positieve berichten te zien. Zo worden er veel foto’s gepost van doe-het-zelf resultaten die mensen met behulp van Fred’s Bouwtekeningen hebben verwezenlijkt. Mensen zijn blij met hun gemaakte producten en loven Fred voor zijn duidelijke tekeningen. Sommige mensen gebruiken de bouwtekening van Schouten als inspiratie en geven een eigen touch aan hun projecten. Interessant om te zien, want Fred geeft op zijn website aan dat zijn pakket ook als inspiratiebron kan dienen. Dit wordt dus door verschillende doe-het-zelvers die de tekeningen hebben aangeschaft bevestigd.

Daarnaast zijn er reacties te zien van doe-het-zelvers die hun gemaakte producten met winst hebben verkocht. Hier kan uit geconcludeerd worden dat de bouwtekeningen en projecten van Fred van goede kwaliteit zijn. Uit andere meningen komt verder vooral nog naar voren dat de indeling in verschillende categorieën erg prettig is en wordt de variatie aan projecten flink gewaardeerd.

Negatieve ervaringen

Nu zul je denken: zijn er dan helemaal geen negatieve ervaringen rondom Fred’s Bouwtekeningen? Om eerlijk te zijn bijna niet nee. Het was hard zoeken. Het enige negatieve wat een aantal keer naar voren komt is dat de website er wat onprofessioneel uitziet en opdringerig overkomt.

De ervaringen met Fred’s Bouwtekening kunnen dus over het algemeen als erg goed worden beschouwd en een ruime meerderheid van de mensen zijn dan ook erg blij met de aankoop van hun pakket.

bouwtekeningen resultaat

Voor- en nadelen van Fred’s bouwtekeningen

Kosten- en tijdbesparend

Door Fred’s Bouwtekeningen aan te schaffen kun je heel wat geld en tijd besparen. Zo kun je middels de zoekfunctie snel een bepaald product opzoeken en heb je een bouwplan die compleet is. Dit voorkomt heel wat uurtjes puzzelen met het ontdekken van de juiste maten bijvoorbeeld. Ook op financieel gebied kun je er je voordeel mee uit doen. Zo bespaar je kosten op overbodige materialen en dure losse bouwtekeningen of plannen. Deze kunnen namelijk aardig in kosten oplopen. Volg je de bouwtekeningen helemaal volgens de handleiding, dan zou je er zelfs mee kunnen verdienen door ze met leuke winst te verkopen.

Garantie

Ben je niet tevreden over Fred’s Bouwtekeningen, om welke reden ook, dan kun je binnen 30 dagen eenvoudig gebruik maken van de niet-goed-geld-terug garantie. Dit betekent dus dat je in deze periode de tijd hebt om gratis naar de bouwtekeningen te kijken en ze kunt uitproberen. Bevalt het niet? Dan kun je Fred een mailtje sturen en krijg je 100% van het aankoopbedrag terug.

Bonussen bij Fred’s bouwtekeningen

Een ander voordeel aan de aanschaf van dit product zijn uiteraard de bonussen die je erbij krijgt ter waarde van € 188. Zo hoef je geen dure CAD programma’s aan te schaffen, maar kun je deze bestanden wel openen. Krijg je extra plannen en inspiratie voor steigerhouten tuinmeubelen en leer je hoe je jouw gemaakte producten met winst kunt gaan verkopen. Tot slot weet je binnen de kortste keren alle bouwkundige benamingen dankzij de handige extra bonus gids.

Digitaal

Fred’s bouwtekeningen en bonussen zijn allemaal volledig digitaal. Dit zal door de ene helft als voordeel worden gezien en voor de andere helft juist als een nadeel. Zo zullen de voorstanders en rommelkonten het vooral handig vinden dat ze alle documenten netjes bij elkaar hebben en niet kwijt kunnen raken. Nadeel kan echter zijn dat voor de mensen die niet over een computer beschikken, Fred’s pakket niet toereikend is. Alle bouwtekeningen kunnen daarentegen wel geprint worden. Dus met behulp van vrienden of kennissen die wel een computer hebben, valt dit nadeel nog op te lossen.

Zijn Fred’s Bouwtekeningen het aanschaffen waard?

Er kan maar één ding geconcludeerd worden en dat is: ja absoluut. Fred’s bouwtekeningen zijn van hoge kwaliteit en zeer compleet. Daarnaast is de variatie aan verschillende categorieën ontzettend breed waardoor er voor elke doe-het-zelver gegarandeerd bruikbare tekeningen tussen zitten. Zelfs als je nog niet zo’n ervaren klusser bent, nodigt dit pakket je uit om aan de slag te gaan. Het enige wat jou nog rest te doen is de benodigdheden aanschaffen die op de bijgevoegde materiaallijsten staan en vervolgens de handleiding stap voor stap afwerken. Hallo mooie producten.

Ben je geïnteresseerd in Fred’s bouwtekeningen?
Koop dit pakket dan nu met korting via onze tijdelijke aanbieding.

Ga naar de kortingspagina

Kippengids review: zelf een kippenhok maken

Dan gaan we nu verder met het tweede product van Fred Schouwen namelijk de Kippengids. De gids om zelf een kippenhok te maken.

Steeds meer mensen vinden het leuk om een koppeltje kippen te houden. Dat kan in principe in iedere achtertuin. Het is vrijwel overal toegestaan om een groepje van 4 tot 6 kippen te houden, tenzij je in een huurwoning woont en de verhuurder dit nadrukkelijk verbiedt. Je moet er natuurlijk ook wel de ruimte voor hebben. Als je de kippen lekker in de tuin wilt laten scharrelen, en dat wil je vast en zeker als je ze als hobby houdt. Kippen die eitjes leggen zijn natuurlijk ook nog eens reuze handig, want verser dan dat kun je ze niet krijgen. Maar voor je kipjes heb je een goed kippenhok en een veilige ren nodig, zodat ze niet aan de wandel gaan en ’s nachts veilig kunnen slapen. Daarvoor is De Kippengids uitgebracht.

De Kippengids: bouwtekeningen voor een kippenhok

kippengidsIn De Kippengids vind je een verzameling van 18 bouwtekeningen voor verblijven voor kippen. Deze kun je vervolgens zelf in elkaar knutselen. Bij elke tekening vind je een materiaallijst zodat je goed voorbereid naar de bouwmarkt kunt gaan om alles wat je nodig hebt in één keer in te slaan. Je kunt de maten van een kippenhok zelf omrekenen als je een bepaald model wilt maken maar hiervoor meer of minder ruimte hebt dan in de tekening staat aangegeven.

Wie is de auteur van de Kippengids en de bouwtekeningen?

De schrijver van De Kippengids is Fred Schouten, dezelfde persoon dus als die van Fred’s Bouwtekeningen die ik net besproken heb. Online is hij inmiddels bij veel doe-het-zelvers een bekend persoon. Fred heeft duizenden bouwtekeningen en beschrijvingen gemaakt om zelf dingen te maken. Van tafels tot kasten en van vogelhuisjes tot opslag voor kachelhout. Je kunt het zo gek niet bedenken of je vindt het bij Freds Bouwtekeningen. Van deze man is dus ook de handleiding voor het zelf maken van een kippenhok en / of kippenren.

Is Fred Schouten een betrouwbaar persoon om een e-book van te kopen?

Fred Schouten is met zijn bouwtekeningen al jarenlang actief op internet. Duizenden mensen hebben inmiddels zijn pakketten met bouwtekeningen gedownload en gebruikt. Online zijn vele enthousiaste verhalen te vinden van mensen die met behulp van zijn duidelijke tekeningen iets moois voor in huis of buiten hebben gemaakt. Ook onervaren klussers kunnen uit de voeten met veel van zijn bouwtekeningen, al zijn sommige ontwerpen natuurlijk duidelijk bedoeld voor mensen met wat meer kluservaring. Maar De Kippengids bevat ontwerpen en tekeningen die door iedereen die een beetje handig is gemaakt kunnen worden.

Waarom een kippenren of kippenhok in je tuin bouwen?

Als je kippen wilt gaan houden dan moet je er rekening mee houden dat deze dieren niet dag en nacht buiten kunnen verblijven. Een kip gaat ‘op stok’ als ze gaat slapen en dat doet ze bij voorkeur op een beschutte plek. Een nachthok, bij voorkeur eentje die kan worden afgesloten, is dan ook onmisbaar. Overdag, zeker als het lekker weer is, willen je kipjes vast en zeker lekker in de tuin rondscharrelen. Als je niet wilt dat ze weglopen of in delen van de tuin komen die je graag netjes wilt houden, dan geef je ze een ruime kippenren, waar ze zaadjes en kleine insecten kunnen oppikken en lekker van het zonnetje genieten. Zorg ervoor dat je kippen vanuit hun buitenverblijf altijd in het nachthok kunnen, bijvoorbeeld om te schuilen voor een regenbui.

De inhoud van De Kippengids

Als je besluit om De Kippengids aan te schaffen dan koop je niet alleen maar een paar bouwtekeningen. Het gaat veel verder dan dat. De gids, te downloaden als PDF bestand, bevat 145 pagina’s. Je krijgt onder andere informatie over verschillende kippenrassen, goede voeding voor je kippen, gezondheidsinformatie en info over vergunningen voor het houden van kippen. Daarnaast bevat De Kippengids uiteraard de beloofde bouwtekeningen, in totaal 18 verschillende.

Complete beschrijving en bouwtekeningen van je project

Je vindt in De Kippengids complete bouwtekeningen waar je meteen mee aan de slag kunt. Ze beginnen met een materialen- en zaaglijst. Als je die meeneemt naar de bouwmarkt dan heb je meteen alles in huis om aan de slag te gaan. Bij veel bouwmarkten kun je planken op maat laten zagen zodat je dat thuis niet meer hoeft te doen. Let op dat Fred vaak bouwtekeningen maakt die in verschillende maten kunnen worden uitgevoerd, houd dus in wel zelf in de gaten dat je uitgaat van de juiste maten.

De Kippengids is erg populair

zelf een kippenhok makenAl ruim 4.500 mensen hebben De Kippengids besteld en gedownload. Dat geeft wel aan dat dit een populair boek is. Dat komt vooral door de duidelijke manier waarop Fred Schouten uitlegt hoe je een kippenhok of kippenren moet maken. Stap voor stap wordt uitgelegd wat je moet doen. Het kan dus bijna niet fout gaan. Oké, het is niet verstandig om aan een ingewikkeld kippenhok te beginnen als je nog nooit een zaag of schroevendraaier hebt vastgehouden. Maar als je een beetje handig bent en klussen leuk vindt dan is De Kippengids echt een aanrader.

Prijs / kwaliteit verhouding van De Kippengids

Voor doe-het-zelvers die aan de slag willen met het maken van een kippenhok is De Kippengids een meer dan handige handleiding. De tekeningen zijn duidelijk, de beschrijving hoe je het kippenhok of de kippenren moet maken is dat eveneens. De handige materiaallijsten maken dat je meteen na het inslaan van de benodigde materialen aan de slag kunt. Aangezien De Kippengids maar 17 euro kost en 18 bouwtekeningen bevat betaal je per tekening nog geen euro. Dat is erg voordelig, zeker in vergelijking met andere aanbieders van dit soort bouwtekeningen. En je krijgt er bovendien ook nog de extra informatie bij over het gezond en veilig houden van kippen.

Een leuk cadeautje voor de kippen liefhebber

Vooral vanwege de aantrekkelijke prijs is De Kippengids een leuk cadeautje voor iemand die van kippen houdt en graag een eigen verblijf voor ze knutselt. Je kunt, nadat je de gids hebt besteld, deze ook uitprinten. Houd er wel rekening mee dat het flink wat pagina’s zijn, je kunt je cadeautje natuurlijk ook per e-mail versturen naar de ontvanger.

Is er nog iets negatiefs te melden over De Kippengids?

Het enige kritiekpuntje is misschien de naam van dit e-book. Veel mensen zullen door de titel De Kippengids op het verkeerde been worden gezet en denken dat ze een boek bestellen dat gaat over het houden en verzorgen van kippen. En hoewel er wel wat informatie over kippenrassen, voeding en verzorging in staat, is dat natuurlijk niet de hoofdmoot. Een titel die meer de lading dekt, zoals ‘Bouw je eigen kippenhok’ of ‘De Kippenhok Gids’ was misschien een betere keuze geweest.

Conclusie: Is De Kippengids een aanrader?

Als je van plan bent om zelf een kippenhok te gaan bouwen dan is De Kippengids zeker een aanrader. Je krijgt voor een heel scherpe prijs maar liefst 18 bouwtekeningen. Vervolgens kun je op je gemak beslissen welk kippenhok of kippenren je gaat bouwen, afgestemd op de beschikbare ruimte, het aantal kippen en natuurlijk je doe-het-zelf skills. Bestellen is heel eenvoudig, je maakt het verschuldigde bedrag over en je kunt direct je download starten. Uitprinten kan ook, maar bedenk wel dat het om 132 pagina’s gaat en je printer daar wellicht dus even zoet mee is.

Ben je geïnteresseerd in de Kippengids?
Koop dit boek dan nu met korting via onze tijdelijke aanbieding.

Ga naar de kortingspagina

Handige doe het zelf tips

Doe-het-zelf tips die elke (on)handige Harry moet kennen!

Tot slot geef ik je nog enkele handige doe het zelf tips. “Wat je zelf doet doe je beter”, tja dat wordt er toch vaak gezegd, maar als je zelf twee linkerhanden hebt dan zal je daar waarschijnlijk niet mee akkoord gaan. Alles wat je tot nu toe zelf geprobeerd hebt is namelijk uitgedraaid tot één grote flop. En toch is er hoop, zelfs voor de meest onhandige Harry die er is! Ook als je niet zo handige bent kan het je lukken om zelf de meeste klusjes in huis uit te voeren. Hoe? Door onze handige doe het zelf tips & en tricks te volgen. Probeer het uit en je zal ontdekken dat ook jij handiger bent dan je zelf denkt!

doe het zelf tips

Handige doe het zelf tips

Om te beginnen gaan we je enkele algemene doe het zelf tips geven die je bij elke klus zullen helpen. Onderstaande tips zullen al je klusjes zoveel makkelijker en aangenaam maken en voordat je het weet wordt ook jij dankzij deze tips een échte handige Harry (of Henriette).

Tip1: Een goede voorbereiding is het halve werk

Als je zelf aan de slag wilt in je huis zal je misschien niet staan te popelen om eerst uren aan een stuk informatie op te zoeken en uit te vogelen hoe je alles precies moet doen. Toch is het belangrijk dat je voldoende tijd spendeert aan het zoeken naar informatie. Op die manier voorkom je dat je fouten maakt, waardoor je veel tijd zal uitsparen. Belangrijk: kom ook op voorhand te weten of je een vergunning nodig hebt voor het klusje dat je wilt uitvoeren!

Tip 2: Gun jezelf voldoende pauze

Het is best oké om gedreven te zijn en om zolang mogelijk te willen doorwerken. Maar zorg om de paar uur voor een kwartiertje of halfuurtje pauze. Als je dit niet doet, dan is er een grotere kans dat je de klus sneller beu zal worden, waardoor je juist minder gedaan krijgt. Door tijdig van een kopje koffie te genieten kan je eventjes relaxen, waardoor je er nadien weer volledig tegenaan kan gaan!

Tip3: Rome is niet in één dag gebouwd

Als je verwacht dat je in één dag tijd even snel en goed je klusjes zal uitvoeren als een professional, dan zal je terugkomen van een kale reis. Wees dus niet té perfectionistisch en durf jezelf te vergeven voor foutjes die je gemaakt hebt. In het begin is het normaal om fouten te maken en dat is zelfs goed, want je leert er ontzettend veel uit.

Tip 4: Investeer in goed gereedschap

Als je aan de slag wilt met klussen is het belangrijk om te investeren in kwalitatief gereedschap. Op die manier zal je jezelf veel frustraties besparen, want er is niets zo vervelend als gereedschap die maar half werkt. Zoek dus op voorhand goed op welke gereedschap je nodig hebt voor de klus en welke merken en modellen je het best kan kopen.

Tip 5: Draag zorg voor je gereedschap

Als je eenmaal kwalitatief gereedschap hebt gekocht, dan is het uiteraard ook belangrijk dat je er zorg voor draagt. Kuis je gebruikte tools altijd goed af en berg ze mooi op. Op die manier vind je ze ook altijd makkelijker terug. Extra tip: maak het gereedschap na gebruik klaar voor het volgend gebruik (gereedschap slijpen, het juiste stuk er al opzetten, enzovoort).

Tip 6: Ga altijd veilig te werk

Om ongelukken te voorkomen is het erg belangrijk dat je altijd de juiste veiligheidskledij draagt. Tijdens sloopwerk zijn schoenen met verstevigde neuzen geen overbodige luxe en in sommige gevallen is ook een veiligheidsbril handig. Kom dus op voorhand te weten welke veiligheidskledij nodig is en lees ook altijd goed hoe je je gereedschap veilig kan gebruiken. Extra veiligheidstip: werk altijd in een opgeruimde omgeving!

Extra tips voor het schilderen

schilderenHierboven heb je dus alvast enkele handige algemene tips meegekregen. Om het jou nog makkelijker te maken volgen hieronder enkele specifieke tips en tricks die je kan toepassen tijdens het schilderen. Schilderen is op zich geen moeilijke klus, maar als je niet goed weet hoe je het moet doen kan het resultaat al snel teleurstellen. Met onderstaande tips is teleurstelling verleden tijd en kan ook jij genieten van perfect geschilderde muren!

Schildertip 1: Ontvet het oppervlak met ammoniak

Als je het te schilderen oppervlakte eerst goed reinigt met ammoniak zal het eindresultaat veel mooier zijn. Het is een goedkope, maar doeltreffende tip!

Schildertip 2: Schilder van hoog naar laag

Als je een volledige ruimte wilt schilderen dan is het erg belangrijk dat je altijd begint met het schilderen van het hoogste punt, het plafond. Als je eerst de vloer schildert en nadien pas het plafond dan kunnen spetters op je vloer terechtkomen waardoor je weer helemaal opnieuw moet beginnen en dat wil je natuurlijk niet hebben!

Schildertip 3: Netjes schilderen is makkelijker dan je denkt

Heb jij het gevoel dat er tijdens het schilderen meer verf op jou terechtkomt dan op de muur? Dan kan je dit voorkomen door plakband een aantal keren rond het onderste deel van je verfkwast te draaien. Zo vormt het een opvangreservoir waardoor de verf niet langer op jou druppelt. Extra tip: zijn er toch enkele druppels op jou terechtgekomen, dan kan je deze makkelijk verwijderen met wat olie.

Schildertip 4: Wees voorzichtig als je de verfpot sluit

Zie je het niet zitten om een groot oppervlakte in één keer te verven? Dan is dit geen probleem, je kan alles gewoon opbergen voor een volgende keer. Verfkwasten uitwassen, verfpot toe en de volgende keer kan je gewoon opnieuw beginnen, toch? Niet helemaal, want vaak zorgt de verf aan de randen ervoor dat het deksel de volgende keer nog moeilijk open zal gaan. Dit kan je vermijden door aluminiumfolie te gebruiken aan de randen van de verfpot. De verf gaat dan niet meer aan het deksel kleven!

Extra tips voor het boren

borenOf je nu een schilderij wilt ophangen aan de muur of een hele kast in elkaar wilt steken, een boormachine is een machine die je vaak zal gebruiken als je zelf klust. Daarom zullen onderstaande tips zeker goed van pas komen!

Tip 1: Weet waar je boort

Als je zelf nog niet zoveel klusjes in huis uitgevoerd hebt zal je hier misschien niet meteen aan denken, maar het is erg belangrijk om op de juiste plek te boren! Als je verkeerd boort dan kan je per ongeluk in een elektriciteitsleiding, een water- of gasleiding boren en dat is wel het laatste dat je wil. Hoe je dit kan voorkomen? Erg simpel: schaf een metaaldetector aan. Zo’n detector is slechts zo groot als een afstandsbediening en zal je helpen om te weten waar het veilig is om te boren.

Tip 2: Gebruik afplaktape voor het boren in tegels

Misschien wil je je badkamer graag wat meer sfeer geven door er een kadertje of spiegeltje op te hangen, maar denk je dat dit onmogelijk is. Niets is minder waar! Het is perfect mogelijk om te boren in tegels, als je er maar voor zorgt dat je eerst een kruis plakt met afplaktape. Boor in het midden van dit kruis en je zal zien dat de boor mooi op zijn plaats blijft.

Tip 3: Ga stof tegen met een tennisbal

Tijdens het boren komt er veel stof vrij. Erg prettig is dit niet! Gelukkig is er hiervoor een eenvoudige oplossing: snijd een tennisbal doormidden en schuif dit over de boor, met de open kant naar beneden. Boor vervolgens door de tennisbal tegen de muur te drukken. Een eenvoudig, maar handig trucje!

Plaats een reactie