Home » Ontspanning en persoonlijke ontwikkeling » Online Reiki cursus van Bas Akkerman review

Online Reiki cursus van Bas Akkerman review

Leestijd: 5 minuten

Je voelt je gespannen, hebt last van stress of wil je gewoon beter kunnen ontspannen en denkt aan een Reiki cursus. Reiki is een Japanse behandeling die je makkelijk aan jezelf kan geven, maar ook anderen mee kan helpen. En nu is er de online cursus van Bas Akkerman. Maar kun je Reiki online leren of is het beter om toch naar een cursus te gaan waar je op elkaar oefent? We zochten het voor je uit en vertellen je onze bevindingen hieronder.

Wat is reiki

reikiReiki bied je ontspanning en rust, je krijgt een positievere visie op het leven en voelt je meer in balans. Het is een manier om het zelf genezend vermogen van je lichaam te stimuleren en zo fysieke klachten te verlichten. Je leert beter naar je lichaam luisteren. Deze Japanse methode, ontwikkeld in de 19de eeuw door Mikao Usui. Rei betekent universeel en Ki is levenskracht, Reiki gaat er vanuit dat je lichaam, geest, ziel en het universum met elkaar verbonden zijn door middel van energie. Reiki is een manier om deze universele energie, die ook door je lichaam stroomt, te begeleiden. Blokkades die ontstaan zijn door emoties, trauma’s en stress, lossen op en door middel van handopleggingen in speciale handposities leer je de energiestroom weer in balans te brengen. Daardoor voel je je energieker en meer ontspannen.

Voor wie is de cursus

De online Reiki cursus is gemaakt voor mensen die meer rust en ontspanning in hun leven willen, die willen leren leren om hun energie te beheersen en anderen te helpen hun energetische blokkades op te lossen. Wil je de stress in je leven verlagen en fysieke klachten daarvan verminderen dan is Reiki absoluut iets voor jou.

Waarom Reiki online leren

Ben je gevoelig of overwerkt, dan is het fijn om een cursus op je eigen tijd en tempo te kunnen doen. Daarnaast zit je niet in een grote groep, maar rustig op je bank, waardoor je niet overprikkeld raakt door alles wat er om je heen gebeurt. Je krijgt alle lesmateriaal online beschikbaar, waardoor je het op elke plek en elk moment kan inzien. Na aankoop heb je trouwens levenslang toegang tot de Reiki cursus van Bas.

Wie is Bas Akkerman

Bas is een Reiki-master die sinds 2001 actief is in Reiki. Hij geeft behandelingen en cursussen in zijn eigen Reikischool maar heeft in Hoorn ook een spirituele winkel en webshop en is gespecialiseerd in energetische heling door middel van edelstenen, yoga en meditatie. Bas richt zich met name op de Kundalini Reiki die zich bezig houdt met het vrijmaken van de energiekanalen via de chakra’s. Omdat Bas zoveel mogelijk mensen wil bereiken heeft hij deze online cursus geschreven. Naast de online Reiki cursus heeft hij al verschillende andere online cursussen geschreven, waaronder een cursus speciaal gericht op Kundalini Reiki. Over Bas zelf staat duidelijke informatie op zijn website, inclusief het adres van zijn winkel in Hoorn en dat wekt vertrouwen.

Wat krijg je als je de online cursus koopt

Je koopt de Reiki cursus in drie delen, de 1ste graad, 2de graad en de Master-graad. Maar je kunt ook de 1ste en 2de graad samen in een pakket aanschaffen. We bekijken voor deze review het pakket. In de online leeromgeving vind je na aankoop het lesmateriaal dat bestaat uit foto’s met teksten, audiobestanden met oefeningen en luistermeditaties in MP3. Naast dat je meer informatie over Reiki krijgt en je over de geschiedenis van Reiki leert bestaan de twee verschillende graden uit de volgende onderdelen:

online reiki cursusReiki 1 cursus (1ste graad)

 • Reiki zelfbehandeling
 • Reiki behandeling van andere
 • Reiki bij kinderen en dieren
 • Veel online oefeningen en luistermeditaties
 • Online initiatie in 1ste graad op jouw moment

Reiki 2 cursus (2de graad)

 • Reiki afstandsbehandeling
 • Toepassing van de Reiki symbolen
 • Het versterken van de energie en werken met blokkades
 • Veel online oefeningen en luistermeditaties
 • Het werken met affirmaties
 • Toegang tot alle Reiki 1 lessen om je kennis op te frissen (bonus)
 • Online initiatie in 2de graad op jouw moment

Geeft Bas wat hij belooft

Kundalini Reiki cursusNa de aankoop ontvang je een bevestiging via e-mail met je persoonlijke inlog voor de digitale leeromgeving, waar je jouw cursus vindt. Je kunt dus direct aan de slag. Je hebt levenslange toegang tot alle informatie, waardoor je op je eigen tempo door de lesstof kan gaan. En als het nodig is er later nog een naar terug te gaan om je kennis op te frissen. Zo vergeet je niet zo snel wat je hebt geleerd en blijf je gemotiveerd om Reiki te geven. Door de juiste oefeningen leer je jezelf goed kennen, ervaar je meer rust en ervaar je een persoonlijke ontwikkeling. Je krijgt uitgebreide informatie, goede oefeningen, met een duidelijke opbouw en luistermeditaties. De audio’s zijn duidelijk ingesproken en de meditaties geven je een heerlijk ontspanning.

Meningen van andere cursisten

Op het internet zijn naast de positieve meningen op de website van Bas, veel reviews van andere cursisten te vinden. En stuk voor stuk zijn ze allemaal zeer positief. Ze geven aan dat men meer ontspannen is, meer rust voelt en fysieke klachten veel minder zijn. Ook heeft Bas een open Facebookpagina waar je veel informatie en meningen van andere cursisten kan vinden. Deze pagina voelt als een echte community.

Wat wij er van vinden

Met de totaalprijs van 126,40 euro voor de Reiki 1 en Reiki 2 cursus samen krijg je een uitgebreid pakket dat goedkoper is dan naar een fysieke Reiki cursus gaan. Los kosten de cursussen respectievelijk 139 euro en 149 euro. Als bonus krijg je bij aanschaf van het pakket ook nog een gratis e-boek met Reiki oefeningen. Je behoudt de toegang tot het lesmateriaal wat handig is als je je kennis in Reiki fris wilt blijven houden. De website van Bas is duidelijk en overzichtelijk, het materiaal getuigt van zijn gedegen kennis van reiki. De initiaties zijn online, dat klinkt raar, maar energie kent gelukkig geen grenzen en een initiatie op die manier is heel goed mogelijk.

Ook tijdens cursus is Bas bereikbaar, via e-mail, in zijn winkel in Hoorn of via zijn webwinkel aurana.nl. Als je zeker weet dat je met Reiki door wilt gaan, raden we je aan om de Reiki 1 en 2 samen te kopen. Het bespaart je veel geld, je kunt in je eigen tempo door en makkelijk weer even teruggrijpen naar de vorige cursus. Alles ziet er netjes en verzorgd uit. De online Reiki cursus van Bas Akkerman is een duidelijke stap-voor-stap cursus, die je, zoals Bas zelf zegt, een eenvoudige manier van natuurlijk genezen en bewust ontspannen leert. Heb je toch nog twijfels na het lezen van onze review? Dan kun je altijd een gratis proefles proberen.

Ben je geïnteresseerd in de Online Reiki Cursus?
Koop de online Reiki cursus 1 en 2 samen dan nu met korting via onze tijdelijke aanbieding.

Ga naar de kortingspagina