Home » Ontspanning en persoonlijke ontwikkeling » Review Perfect Slapen in 7 Stappen

Review Perfect Slapen in 7 Stappen

Leestijd: 8 minuten

Heb je slaapproblemen, dan ben je niet de enige. Het is in ons drukke leven een steeds vaker voorkomend probleem. Niet raar dus dat het Perfect Slapen in 7 Stappen boek van Slaapwijzer.net nu zo populair is. In deze review zoeken we uit wat de speciale methode van William van der Klaauw inhoudt en of het ook de juiste oplossing is voor jou.

Slecht slapen

Een flink deel van de Nederlandse bevolking heeft moeite met slapen. Ze merken dat ze niet voldoende nachtrust krijgen, worden voortdurend wakker of komen gewoon niet in slaap. Een slechte nachtrust werkt door in alle facetten van het dagelijkse leven. Je kunt je minder focussen, je wordt prikkelbaar en voelt je constant moe. Je vindt geen motivatie om de taken aan te pakken en presteert veel minder dan je eigenlijk zou kunnen. Maar ook voor je lichamelijke gezondheid is slecht slapen niet goed. Je lichaam herstelt zich veel langzamer van de activiteiten van de dag en dat zie je bijvoorbeeld al snel aan je huid, die veroudert.

Big business

Ondertussen is door de vele vraag voor een goede oplossing van een slechte nachtrust een ware industrie ontstaan. Je kunt allerlei soorten middeltjes, producten en medicijnen kopen, die je beloven het wonder middel te zijn. Maar volgens slaapwijzer.net richten deze oplossingen zich helemaal niet op de echte oorzaken van een slechte nachtrust. Met hun boek Perfect slapen in 7 stappen beloven ze je jouw probleem bij de wortel aan te pakken en goed slapen weer iets vanzelfsprekends te maken. Maar of dat ook echt zo is, bekijken we in deze review.

Voor slechte slapers

Slaap je al langer slecht, heb je gebroken nachten en geloof je niet dat een goede nachtrust voor je is weggelegd? Voel je je gedurende de dag moe, rusteloos, zonder energie en kijk je met angst uit naar de lange dag die voor je ligt? Ben je al een tijdje op zoek naar een goede oplossing of gebruik je verslavende pillen en wil je daar vanaf? Dan kan Perfect slapen in 7 stappen voor jou de juiste oplossing zijn. Gebruik je medicijnen die slapeloosheid als bijwerking hebben, hebben misschien geen baat bij dit boek en kunnen beter met hun arts in overleg.

Slaapwijzer.net

William van der KlaauwSlaapexpert en ervaringsdeskundige William van der Klaauw richtte samen met andere slaapexperts in 2013 slaapwijzer.net op. In eerste instantie begonnen als informatie bron voor de echte oorzaken van een slechte nachtrust, groeide de website al snel uit tot een succes. Inmiddels krijgt de website maandelijks ruim 80.000 bezoekers. Je vindt er honderden artikelen, een slaap IQ test en producten die de slaap wel bevorderen. Om van zijn eigen slaapproblemen af te komen ontwikkelde William een 7 stappen methode gebaseerd op volledig onderbouwde informatie. Om zoveel mensen een goede nachtrust te kunnen geven bracht William uiteindelijk zijn 7-stappen methode uit in boekvorm. Hij kwam er namelijk achter wat wel de echte oorzaken van een slechte nachtrust zijn en wil lezers daarvan bewust maken. Zakelijk gezien is William transparant. Zijn bedrijf staat netjes ingeschreven in de KvK en vind je alle bedrijfsgegevens op de website.

Het boek

Perfect Slapen in 7 StappenHet boek Perfect Slapen in 7 Stappen krijg je thuisgestuurd in twee formats. De gedrukte versie met een soft cover en de digitale versie die je na bestelling direct via de e-mail krijgt. Het boek bevat een stappenplan waarmee je je slaapgedrag stukje bij beetje verandert. De volgende 7 stappen beschrijft William in het boek:

1 Het vertrouwen in jezelf herstellen De titel zegt het al, door te ontdekken waar je jezelf onbewust saboteert, herstel je ook het vertrouwen in jezelf. Je onderzoekt welke gedachten je wakker houden, wat stress te maken heeft met moeilijk in slaap vallen en hoe slapen weer leuk wordt.

2 Het zorgen voor structuur en regelmaat Een goede regelmaat is belangrijk voor een goede nachtrust. Je merkt hoe wat je overdag doet, bepaalt hoe je ’s nachts slaapt, omdat het van invloed is op je biologische klok. Tijdens deze stap ontdek je je persoonlijke slaapritme en krijg je tips om daar mee om te gaan.

3 Maak goed gebruik van licht en duisternis De mate van licht en duisternis beïnvloed de aanmaak van het hormoon melatonine en dat is nu net het hormoon dat je slaap geeft. Door te veel of te weinig licht raakt je biologische klok en ook de aanmaak van melatonine in de war. In deze stap leer je manieren om gebruik te maken van licht en donker voor een goede nachtrust.

4 Kies voor een slaapwekkende levensstijl Een van de redenen waarom je slecht slaapt, is de verkeerde voeding op het verkeerde moment. Een gezonde levensstijl is de basis voor een betere nachtrust en meer energie overdag. In stap 4 wordt het je allemaal uitgelegd.

5 Ontwikkel een slaaproutine dat voor je werkt Ook regelmaat in je slaapritueel is belangrijk. Met een vast patroon in de avond bereid je je lichaam voor op de nacht en kom je sneller tot rust. William geeft je een aantal tips die je zo kunt uitvoeren.

6 Val in slaap zonder angst In deze stap krijg je 6 verschillende manieren aangereikt om je hoofd tor rust te brengen. Je leert wat een lagere lichaamstemperatuur te maken heeft met sneller in slaap vallen en hoe je je slaap verbetert.

7 Slim wakker worden Wakker worden, opstaan en aan de dag beginnen is voor velen maar moeilijk. In de laatste stap bespreekt William de bekendste valkuilen en hoe je ze voorkomt. Ook ontdek je hoe je in de morgen al een goede basis legt voor een goede nacht.

Bonussen

perfect slapen in 7 stappenMaar het boek Perfect slapen in 7 stappen is niet het enige dat je krijgt. Je krijgt ook nog een aantal bonussen van William.

  • 1 maand Persoonlijk slaapadvies van een slaapdeskundige waarbij je met eventuele vragen terecht kunt.
  • Slaapchecklist, een digitale checklist die je helpt om dat wat je in het boek hebt gelezen ook daadwerkelijk in de praktijk te brengen.
  • E-cursus ‘Dieper Slapen’ is een 8-daagse digitale cursus die bestaat uit 9 e-mails. Elke dag krijg je informatie en direct toepasbare tips in je mailbox.
  • Kalmeer je gedachten: 10 bewezen technieken is een handig boekje met de beste technieken om je hoofd leeg te maken en makkelijker in slaap te vallen.
  • Welterusten-snacks Receptenboek met 5 slaapverwekkende snacks, die vol zitten met de juiste voedingsstoffen die je helpen in slaap te vallen. Denk daarbij aan tryptofaan, magnesium en slaaphormonen in recepten zoals ontspannende amandelmelk of slaperige pannenkoekjes.

1 maand toegang tot besloten community, de Slaapomgeving, waar je veel informatie, inspiratie en tips vindt, niet alleen van William, maar ook van andere slaapdeskundigen. Crystal Waters 90bpm, een mp3-bestand van 30 minuten met rustgevende muziek op 90 beats per minuut, om heerlijk bij weg te dromen.

Wat je beloofd wordt

William wint er geen doekjes om. Zijn methode is no-nonsens en rekent eens en voor altijd met je slaapproblemen af. Hij zegt dat te doen door het gelijk zetten van je biologische klok, het herstellen van het natuurlijke ritme in je lichaamstemperatuur en door vele simpele technieken die je meteen kunt toepassen. Door het lezen van zijn boek en het volgen van de 7 stappen belooft hij je dat je sneller in slaap valt, je overdag meer energie hebt, uitgerust wakker wordt en je ’s nachts eindelijk eens doorslaapt.

Maar maakt hij dat waar?

perfect slapenNa bestelling krijg je de digitale versie direct in je mailbox. Je krijgt een link naar de online leeromgeving, waar je de bonussen kunt downloaden en na ongeveer 2 dagen krijg je ook de eerste email van de e-cursus Dieper Slapen. Na een dag valt het boek van 143 bladzijden bij je op de deurmat. Het boek is mooi vormgegeven en de stappen volgen elkaar logisch op. Het is overzichtelijk ingedeeld en er is zelfs een overzicht van alle informatie en tips toegevoegd. Je leest het boek makkelijk weg, de schrijfstijl is vlot en in makkelijke taal geschreven. Moeilijke wetenschappelijke termen kom je er niet tegen.

Veranderingen doorvoeren

In het boek staan makkelijk toepasbare tips, maar ook oplossingen die wat meer verandering van je levensstijl verlangen. Zo vertelt William welke positieve effecten een gezond voedingspatroon heeft, wat bewegen zo belangrijk maakt en dat actief ontspannen zeker een onderdeel van je dag moet zijn. Dit vraag dan ook een verandering van je dagelijkse patronen. Daarvoor moet je ook eerlijk naar jezelf en je eigen gedrag kijken. William zegt daarover dat het oplossen van slaapproblemen vooral een kwestie is van het toepassen van kleine veranderingen die elkaar versterken en voor grote verbetering zorgen. Het is dus belangrijk dat je wel open staat voor het aanpassen van je levensstijl.

Wat andere lezers zeggen

Op de website van Slaapwijzer.net kom je al direct positieve ervaringen van lezers tegen, maar we zijn wat verder gaan zoeken op het internet. Daar kwamen we over het algemeen positieve reviews tegen. Zeker 85% van de lezers slaapt beter en een deel hebben zelfs hun slaapproblemen volledig opgelost. Wel geeft een groot deel van de lezers aan dat ze de eerste dagen vooral zichzelf tegenkwamen. Het vergrootglas over hun eigen gedrag leggen was confronterend, maar ook een doorbraak. Ze ontdekten bijvoorbeeld welk gedrag juist slapeloosheid in de hand werkt. Ook positief leren denken over slaap, was een eyeopener voor velen. Ze voelen zich overdag uitgeruster en energieker.

Onze mening

Het hele pakket kost je op dit moment 37 euro. Daar krijg je van William ook nog eens een 90 dagen niet goed geld terug garantie op. Dat is veel, maar ook nodig. Doordat je kleine stapjes zet en elke keer maar een kleine aanpassing doorvoert, zie je de effecten niet direct na het lezen van het boek. Er zijn tips die je zo doorvoert en adviezen die nu eenmaal wat meer tijd vragen. Je moet dus geduld hebben met jezelf en met je lichaam. En stap voor stap breng je je lichaam terug in zijn natuurlijke staat en krijg jij weer vertrouwen in jouw eigen vermogen om goed te slapen.

Zoek de oorzaken

Daarbij is het wel van belang dat je ook echt opzoek gaat naar de oorzaken van je slaapproblemen. Pas als je die aanpakt, vergroot je de kans op een betere nachtrust. EN dat vinden wij een van de grootste pluspunten. Het is geen wondermiddeltje, maar het boek van William helpt je juist om deze oorzaken op te sporen en geeft je oplossingen die je makkelijk zelf kunt doorvoeren. De kleine stapjes helpen je langzaam je levensstijl te verbeteren, zodat niet alles in een keer om hoeft om een betere nachtrust te hebben.

Wetenschappelijk onderbouwd

Perfect slapen in 7 stappen is gebaseerd op beproefde en wetenschappelijk onderbouwde methodes om slaapproblemen op te lossen. Je krijgt veel informatie en advies die gericht zijn op een positieve instelling ten opzichte van slapen. Je leert jouw slaappatroon herkennen en met welke gedachten je die juist ondermijnt. Naast al deze kennis geeft William je tips om die in de praktijk toe te passen. Daarbij heeft hij gekeken naar wat in de praktijk ook echt werkbaar en makkelijk door te voeren is. En dat maakt het boek ook direct zo goed bruikbaar.

Geboren slaper

Een goede nachtrust is voor iedereen weggelegd, maar soms moet je daar wel eerst iets voor doen. Het lezen van Perfect slapen in 7 stappen is volgens ons een van de beste acties die je daarvoor kunt nemen en geeft je de grootste kans voor het oplossen van je slaapproblemen. En voor de prijs van 37 euro en de 90 dagen garantie hoef je volgens ons daar geen nacht wakker om te liggen.

Ben je geïnteresseerd in het Perfect Slapen in 7 Stappen boek?
Koop dit boek dan nu met korting via onze tijdelijke aanbieding.

Ga naar de kortingspagina

Onze beoordeling

Perfect Slapen in 7 Stappen

€ 37,-
9.4

Prijs

10.0/10

Kwaliteit

9.0/10

Materiaal

9.5/10

Support

9.0/10

Voordelen

  •  

Plaats een reactie