Home » Uiterlijke verzorging & Beauty tips » Slank door de overgang – Overwin je overgang review

Slank door de overgang – Overwin je overgang review

Leestijd: 8 minuten

Je bent in de overgang en hebt alles al geprobeerd op de je overgangsklachten te verminderen en is de hoop zo prettig mogelijk door de overgang heen te komen verdwenen. Dan ben je op je zoektocht waarschijnlijk de producten van Ria Kamelle tegengekomen en wil je weten of Slank door de overgang of Overwin je overgang ook daadwerkelijk hun geld waard zijn. In deze review bekijken we ze allebei.

De overgang

De overgang is een natuurlijke fase in het leven van een vrouw die het einde van haar vruchtbaarheid inluidt. Vaak wordt de overgang gezien als een zwaarbeladen periode. De meeste westerse vrouwen komen tussen hun 40ste en 60ste levensjaar in de overgang en hebben hun laatste menstruatie daar ergens tussen in. De laatste dag waarop een vrouw menstrueert, wordt menopauze genoemd en is in feite maar een dag in de hele overgang. Tijdens de overgang verandert langzaam het hormoonniveau in het bloed en moet het lichaam opzoek naar een nieuw evenwicht.Dit geeft vaak lichamelijke klachten, die van vrouw tot vrouw kunnen verschillen in heftigheid.

Overgangsklachten

overgang vrouwenUit onderzoek blijkt dat 80% van alle vrouwen last krijgt van overgangsklachten. Veel voorkomende overgangsklachten zijn:

 • Opvliegers (een warmte golf)
 • Nachtelijk zweten en hartkloppingen
 • Vermoeidheid, pijnlijke spieren en gewrichten
 • Benauwdheid en kortademigheid
 • Angstgevoelens, paniekaanval en depressiviteit
 • Prikkelbaarheid en plotselinge stemmingswisselingen
 • Concentratie- en geheugenverlies
 • Gewichtstoename en meer buikvet

Ondanks dat veel medici zeggen dat er niet veel te doen is aan overgangsklachten, is het goed mogelijk ze te verminderen of zelfs te stoppen. Maar dat heeft veel meer te maken met veranderingen in je levensstijl, dan in het vinden van een wondermiddel, zegt Ria Kamelle, een overgangsspecialiste die hier al meerdere boeken over schreef. Of ze gelijk heeft, bekijken we in deze review, waarin we twee van haar producten onder de loep nemen, Slank door de overgang en Overwin je overgang.

Een specifieke doelgroep

Het is natuurlijk duidelijk dat haar boeken geschreven zijn voor vrouwen in de overgang, of vrouwen die binnenkort in de overgang raken. Dit zijn vrouwen tussen de 40 en 60 jaar. Maar ook familie, vrienden en jongere vrouwen hebben wat aan de boeken van Ria, zodat ze beter begrijpen wat er in hun vrouw, moeder of vriendin omgaat.

Wie is de schrijfster?

RiaOp haar verkoopwebsites geeft Ria Kamelle aan dat ze een overgangsspecialiste is, die zelf al jaren in de overgang is. Ze heeft haar boeken geschreven vanuit haar eigen ervaring en zoektocht naar oplossingen die wel hielpen, om zo ook andere vrouwen in de overgang te kunnen helpen. Ze is dus geen arts of therapeute, maar een ervaringsdeskundige. Als je wat verder googelt op Ria, vind je ook haar Facebookpagina Vrouwen in de overgang en haar uitgebreide webpagina overgang.info, beide met artikelen en verwijzingen naar producten omtrent de overgang.

Op de website vinden we het adres, het KvK-nummer en het btw-nummer van het bedrijf achter de producten. Maar over Ria Kamelle komen we verder niet meer te weten, dan dat ze een bedrijf heeft samen met haar man Marco. Hierdoor vermoeden we dat het een pseudoniem is van iemand die liever niet met zijn of haar eigen naam met dit product de markt op wil, waardoor we afvragen of we haar producten en kennis wel kunnen vertrouwen. Laten we daarom eens kijken naar wat Ria je belooft en of je dat ook echt thuis krijgt.

Twee boeken

Ria heeft twee boeken geschreven over de overgang, Slank door de overgang en Overwin je overgang. Beide zijn digitale producten, waar je levenslang toegang tot hebt via een ledenpagina op haar website. Per boek beschrijven we hieronder kort de inhoud.

Slank door de overgang

Slank door de overgangDit is een kookboek met meer dan 50 recepten voor buikvetverbranding. Het heeft 122 pagina’s met recepten voor ontbijt, lunch en avondeten, maar ook met tussendoortjes, bijgerechten en desserts. In het eerste deel krijg je uitleg over het programma en de drie pijlers daarvan. Ria heeft haar unieke programma gebaseerd op drie onderdelen: je mentale blauwdruk, natuurlijke ingrediënten en de hormoonhuishouding.

Bonussen

Naast het kookboek krijg je op dit moment ook nog een viertal bonussen, die je helpen met het verbranden van buikvet en het je minder dik voelen.

 • 40 smoothies en juices e-book, waarin je de recepten van 40 smoothies en juices vindt die bijdragen aan een gezond gewicht.
 • Kledingadvies, dit is filmpje van ruim 27 minuten, dat je advies geeft over de beste kleding voor tijdens de overgang. Ze kijkt hierbij naar welke kleding afslankt en hoe je omgaat met het zweten.
 • Maaltijdenplanner en boodschappenlijstjes, zijn twee pdf bestanden met een maaltijdplanning, de daarbij behorende boodschappenlijstjes per recept en verwijzingen naar de pagina’s in het e-boek.

Bestel Slank door de overgang

Overwin je overgang

overwin je overgangHeb je tijdens de overgang geen last van buikvet of maakt het je niet zo uit, maar wil je wel van andere overgangsklachten af, dan heeft Ria nog een ander e-boek voor je in haar webshop: Overwin je overgang. Hierin bespreekt Ria Kamelle alles wat met de overgang te maken heeft, zodat jij er veel makkelijker doorheen komt. Het e-boek bestaat uit de volgende hoofdstukken.

 • De betekenis van de overgang, een kort overzicht van wat de overgang eigenlijk inhoudt.

In de volgende 3 hoofdstukken verdiept Ria zich verder in de specifieke gebieden van de overgang

 • In Je lichaam vraagt naar aandacht
 • Hormonen en de overgang
 • Voeding en de overgang

En in de laatste 3 hoofdstukken krijg je van Ria allerlei tips om op een gezonde en aangename manier de overgang door te komen

 • In Lichamelijke overgangsklachten
 • Geestelijke overgangsklachten
 • Beweging tijdens de overgang

Bonussen

Ook in dit pakket zitten weer een aantal bonussen, die je helpen gemakkelijker door de overgang te komen.

 • Praktische Kruidengids voor Overgangsklachten, om op een natuurlijke manier je overgangsklachten te verminderen. Je krijgt uitleg over 10 meest gebruikte kruiden en hoe je die het beste kunt gebruiken.
 • 17 Gezonde Recepten voor minder Overgangsklachten, is een klein receptenboekje met gerechten die speciaal zijn samengesteld om overgangsklachten te verminderen en gewicht te verliezen.
 • 7 Praktische Meditatieoefeningen voor Innerlijke vrede, legt je uit wat het positieve effect van mediteren is op je overgangsklachten en hoe je het in je dagelijks leven toepast. Dit is een e-boek, geen geluidsopname.
 • Gratis updates en support, omdat er steeds meer onderzoek wordt gedaan over de overgang en hoe je de klachten kunt verminderen, krijg je levenslang toegang tot nieuwe updates en nieuwe bonussen. Ook heb je ondersteuning via de klantenservice.

Bestel overwin je overgang

Wat Ria je belooft

Het doel van beide producten is je te helpen makkelijker door de overgang te gaan, de overgangsklachten te verminderen en je weer meer zin in het leven te geven. Haar methode geeft je meer energie, levenslust en je zit direct weer lekker in je vel. Het boek Overwin je overgang is daarbij vooral gericht op alle overgangsklachten. Het geeft je oplossingen en tips om 28 meest voorkomende overgangsklachten te verzachten door het verbeteren van je hormoonhuishouding en contact te maken met je eigen lichaam. Het e-boek Slank door de overgang richt zich vooral op de klacht van gewichtstoename en buikvet, leer je waarom je diëten je juist dik maakt tijdens de overgang en krijg je tips over buikvetverbranding.

Maar krijg je dat ook?

overgangDat zou toch geweldig zijn, zonder al te veel overgangsklachten, slank door de overgang te gaan. Maar maakt Ria haar rake woorden ook waar? Als we de recepten bekijken, zien we dat ze haar programma gebaseerd heeft op een koolhydraat arm dieet. Dat dieet heeft in de afgelopen jaren zeker zijn sporen verdient. Het zet de vetverbranding in je lichaam aan en balanceert je hormoonhuishouding, door het verminderen van de snelle koolhydraten en het eten van de goede koolhydraten. Maar een versnelling in je vetverbranding wordt ook veroorzaakt door een hogere inname van eiwitten. In de gerechten van Ria vinden we dat niet terug, evenals noten en zaden. Dat neemt natuurlijk niet weg dat een koolhydraat arm dieet nog steeds werkt. Je zult door het gewichtsverlies meer energie krijgen en je beter in je vel voelen.

Klachten weg

In haar andere boek geeft Ria je 100-en tips om je overgangsklachten te verminderen. Door het laten van bepaalde voedingsstoffen, het vertrouwen op je eigen intuïtie en het inplannen van meer rust door meditatie. In de deze hoeveelheid aan informatie zitten zeker tips die jou kunnen helpen op een aangenamere manier door de overgang te gaan. Sommige zijn logisch, anderen vernieuwend, maar allemaal vragen ze wel om een verandering van je levensstijl. Je lichaam verandert, dus moet jij mee veranderen.

Verwacht geen wonderen

Dat vraagt dus een flinke dosis motivatie en discipline van jouw kant. Zoek je een makkelijke oplossing, een wonderpil, waardoor je zonder enige aanpassing van je klachten af bent, dan zijn de methodes van Ria Kamelle niet voor jou bedoeld. Geef niet meteen op. De meeste veranderingen hebben namelijk niet meteen een direct resultaat, maar volg je haar adviezen en tips op, dan geloven wij absoluut in haar woorden en zie je op den duur zeker resultaat.

Wat andere vrouwen vinden

Omdat we niet alleen op onze eigen mening willen afgaan, zijn we ook opzoek gegaan naar andere reviews. Op de verkoopwebsite van Ria vinden we natuurlijk alleen positieve ervaringen van kopers, maar is dat een eerlijke afspiegeling? In onze zoektocht hebben we eigenlijk geen negatieve ervaringen kunnen vinden. De meeste vrouwen geven aan binnen een maand al resultaat te zien. Zij zijn kilo’s kwijtgeraakt en hebben minder last van alle andere overgangsklachten. Over het algemeen is iedereen positief, maar struikelen sommige over de onbekendheid van de schrijfster. Dit geeft veel kopers vooraf twijfels over de kundigheid van Ria en de waarde van haar kennis.

Onze mening

slank door de overgang overwin je overgangDe prijs voor Slank door de overgang is 37 euro, dat van Overwin je overgang 29 euro. Ondanks dat de verschillen in prijs niet veel is, vinden wij de prijs kwaliteitsverhouding toch scheef. Voor wat Ria je geeft in het kookboek, ten opzichte van het algemene boek over de overgang, ervaren wij meer waarde in Overwin je overgang. Ben je specifiek opzoek naar een programma om je buikvet kwijt te raken, dan is Slank door de overgang zeker een aanrader. Maar wil je meer weten over de overgang in het algemeen en klachten in het bijzonder, dan raden we je het boek Overwin je overgang aan.

Meer energie

Wat beide programma’s gemeen hebben is dat je zeker meer energie gaat ervaren, als je alle tips opvolgt. Hoe meer energie je hebt, hoe beter je in je vel zit en je het leven weer positief ziet. Dit alleen al maakt de overgang een stuk draaglijker.

Duidelijk

De schrijfstijl van Ria is netjes en duidelijk. De lay-out ziet er goed verzorgt uit en het taalgebruik is makkelijk. Het is in onze ogen wel jammer dat je niet weet of Ria ook echt de schrijver is. Het kan zomaar zijn dat beide boeken een andere auteur hebben. Toch geven beide boeken blijk van iemand die wel duidelijk weet waar hij of zij het over heeft. Alle facetten van de overgang worden uitgebreid besproken.

Voor meer dan alleen 40+

Vanwege de uitgebreide informatie vinden wij het e-boek Overwin je overgang ook voor meerdere mensen geschikt. Zo vaak ontbreekt er een zo goed mogelijke voorlichting over de overgang, waardoor jongere vrouwen al met angst en beven naar hun 40ste verjaardag uitkijken. Met dit boek is dat nu verleden tijd. Met de kennis die je opdoet, is het voor alle vrouwen mogelijk om de overgang op een prettige manier door te komen. Op zijn minst al doordat je weet waarom en je zo het proces makkelijker kunt accepteren.

Wil je deze boeken bestellen? Dat kan via de onderstaande links.

Bestel Slank door de overgang

Bestel Overwin je overgang

Plaats een reactie