Home » Dating en relaties » Hoe krijg je meer zelfvertrouwen? Alles wat je moet weten + oefeningen

Hoe krijg je meer zelfvertrouwen? Alles wat je moet weten + oefeningen

Leestijd: 12 minuten

Hoe krijg je meer zelfvertrouwen…?

Als je al een tijdje bezig bent met vrouwen versieren dan weet je dat zelfvertrouwen een enorm belangrijke eigenschap is. Sterker nog, je zou helemaal geen vrouwen kunnen versieren, als je geen zelfvertrouwen hebt.

Zelfvertrouwen is de grond waar je een huis op bouwt. Zonder grond kan je ook geen huis bouwen.

Je kan niet een gesprek met een vrouw voeren als je geen zelfvertrouwen hebt, je kan niet vrouwen aanraken als je geen zelfvertrouwen hebt, je kan niet een vrouw versieren als je geen zelfvertrouwen hebt.

hoe krijg je meer zelfvertrouwen

En toch hebben maar weinig mannen echt veel zelfvertrouwen. Een stuk meer mannen zijn nog onzeker en hebben weinig zelfvertrouwen.

Omdat het ZO belangrijk is dat je voldoende zelfvertrouwen hebt als je vrouwen wilt versieren, heb ik een complete gids voor JOU geschreven over hoe je meer zelfvertrouwen kan krijgen.

Als je de aanwijzingen in deze gids volgt dan weet ik zeker dat jij een stuk meer zelfvertrouwen krijgt, waardoor je uiteindelijk ook beter wordt in vrouwen versieren.

De 3 stappen die je moet ondervinden om meer zelfvertrouwen te krijgen

Zelfvertrouwen is simpel gezegd: het kunnen vertrouwen op jezelf. Het neemt dus automatisch ook je onzekerheid weg als je meer zelfvertrouwen hebt.

Onzekerheid betekent namelijk dat je twijfelt aan jezelf. Als je compleet op jezelf kan vertrouwen, zal je dus niet meer aan jezelf gaan twijfelen. Onzeker zijn is vaak nog een groot struikelblok bij mannen die vrouwen willen versieren.

Vandaar dat het zo enorm belangrijk is dat je meer zelfvertrouwen krijgt. Niet alleen voor vrouwen versieren is dit belangrijk, maar ook in het dagelijks leven. Presenteren en een groep leiden wordt bijvoorbeeld veel makkelijker voor jou als je veel zelfvertrouwen hebt.

hoe krijg ik meer zelfvertrouwen

Om jouw zelfvertrouwen te verbeteren, krijg je altijd te maken met 3 stappen:

  1. Jouw referentiekader vergroten
  2. Gebruik maken van supercompensatie
  3. Omgaan met de mening van anderen

Omdat dit de 3 basisregels zijn hoe je meer zelfvertrouwen krijgt, is het van belang dat je GEEN één stap overslaat of verwaarloosd.

Jouw referentiekader vergroten

Jouw zelfvertrouwen ligt hand in hand met jouw referentiekader. Hoe groter jouw referentiekader is op een bepaald gebied, hoe groter ook jou zelfvertrouwen is op dat gebied.

Ik geef hierbij 2 voorbeelden:

  • De voetballer
  • Het ijs

De voetballer

zelfvertrouwenStel je voor dat je een enorm goede voetballer bent. Als iemand dan aan jou zal vragen of jij 10 keer de bal kan hoog houden voor een groep van 50 mensen… Je zegt dan uiteraard ‘ja’, want je bent een goede voetballer. Je vertrouwt op jezelf dat je een goede voetballer bent en dat 10 keer hooghouden een makkie is. Dat het fout kan gaan, ben je niet onzeker over.

Maar stel je nu eens voor dat iemand aan je vraagt of je met een hockeystick een hockeybal 10 keer kan hooghouden voor een groep van 50 mensen. Hockeyen kan je helemaal niet, dus waarschijnlijk zeg je ‘nee’. Je zegt ‘nee’ omdat je jezelf er niet op vertrouwd dat je die hockeybal 10 keer in de lucht kan krijgen. Je bent onzeker erover en wil niet afgaan voor een groep van 50 mensen.

Jouw zelfvertrouwen daalt dus als je iets moet doen wat je nog nooit gedaan hebt en daarom niet weet of je het kan. Je vertrouwd dan niet meer op jezelf.

Een mooie uitspraak die Einstein ooit heeft gedaan: “Iedereen is een genie. Maar als een vis wordt beoordeeld op zijn vaardigheid om in bomen te klimmen, zal hij zichzelf zijn hele leven als een mislukkeling beschouwen.

Het ijs

Misschien ken je deze situatie nog wel van vroeger… Steeds uitproberen of het ijs sterk genoeg is. Op het begin tik je heel zachtjes met je schoen op het ijs en kijkt of het breekt.

Als het niet breekt ga je verder met het testen van het ijs. Je gaat met één voet op het ijs stampen. Als je merkt dat het ijs nog steeds niet breekt, ga je met één voet op het ijs proberen te staan. Je vertrouwd het ijs nog niet helemaal, dus je blijft met je andere voet op het land.

Het ijs houdt dit ook, waardoor je met 2 voeten op het ijs gaat staan. Je luistert goed of het ijs kraakt en je schuifelt langzaam iets dichter naar het midden van het ijs.

referentiekader

Na een half uurtje sta je te springen en te stampen op het ijs. Je vertrouwd het ijs zo erg dat je zelfs je vrienden laat komen om te gaan schaatsen op het ijs.

Wat hier eigenlijk gebeurt, is dat je referentiekader steeds groter wordt. Eerst vertrouw je het ijs helemaal niet, maar hoe meer je het ijs hebt getest, hoe meer je het ijs vertrouwd. Uiteindelijk vertrouw je het ijs zo erg dat je er samen met je vrienden op gaat schaatsen.

Het werkt zo ook met je eigen zelfvertrouwen. Je moet jezelf kunnen vertrouwen dat je iets kan. Als jij nog nooit een vrouw hebt aangesproken, dan is jouw zelfvertrouwen op dat gebied heel laag. Je kan ervoor zorgen dat jij je zelfvertrouwen op dat gebied laat groeien…

Gebruik maken van supercompensatie

Je gaat trainen in de sportschool als je sterker en gespierder wilt worden. Je tilt zware gewichten waardoor er scheurtjes komen in het spierweefsel. Als je dit hoort zou je zeggen dat dit slecht is voor je spieren, maar…

Door deze scheurtjes schrikt je lichaam wakker en wil ervoor zorgen dat deze scheurtjes in het spierweefsel niet opnieuw kunnen komen. Daarom zorgt het lichaam ervoor dat de spieren krachtiger worden, zodat het spierweefsel beter bestand is tegen belasting.

Door continu zwaardere gewichten te gebruiken, zorg je er steeds opnieuw voor dat er scheurtjes in het spierweefsel ontstaan. Je spieren worden dus krachtiger en krachtiger. Dit proces heet supercompensatie.

supercompensatie

Zo werkt het ook met jouw zelfvertrouwen. Als jij meer zelfvertrouwen wilt krijgen, moet je ook jouw zelfvertrouwen een klein beetje schaden om daarna meer zelfvertrouwen te krijgen.

Je moet jezelf dus eigenlijk over een angst helpen…

Als je iets voor de eerste keer doet, gaat het bijna altijd wel fout (of niet zoals je wilt). Op het moment dat het fout gaat kan je wel in de grond zakken, maar later wordt het voor jou makkelijker om weer hetzelfde te doen maar dan beter.

Als jij de eerste keer op een vrouw afstapt, zal je waarschijnlijk afgewezen worden. Dit doet pijn en het schaad je zelfvertrouwen… Je denkt namelijk dat je het niet kan.

Maar omdat je het nu al een keer hebt gedaan en weet hoe het kan lopen, zal je het sneller nog een keer doen. Door het steeds opnieuw en opnieuw te doen, wordt je steeds meer op je gemak. Bij elke keer dat je het doet, ontwikkel je jouw zelfvertrouwen op dat gebied.

Uiteindelijk ben je zo op je gemak bij het aanspreken van vrouwen dat je er bijvoorbeeld een gesprek aan kan toevoegen. De eerste paar keren gaat dit fout en schaadt het je zelfvertrouwen, maar langzamerhand wordt het steeds gemakkelijker voor je om een vrouw aan te spreken en een gesprek met haar te beginnen.

Leestip: “Hoe begin je een gesprek met een vrouw?

Omgaan met de mening van anderen

mening van anderenDe mening van anderen boeit mij helemaal niet, maar ik doe er wel wat mee…

Snap jij het nog?

Ik zal het je uitleggen. Als iemand mij heel erg vervelend vindt en iemand anders vindt mij juist absoluut NIET vervelend. Aan wie ligt het dan als ik naar beide personen me hetzelfde gedraag? Aan mij…? Nee, het ligt aan de persoon die mij vervelend vindt.

Ik denk dus niet meteen over mezelf dat ik daadwerkelijk vervelend ben. Ik ben alleen vervelend voor hem op dat moment.

Inplaats van gewoon weg te lopen, vraag ik aan hem waarom hij me nou zo vervelend vindt. Nu kan hij bijvoorbeeld zeggen dat hij met iets belangrijks bezig is, maar dat jij hem afleidt.

Nu weet je de reden waarom je voor HEM vervelend bent. Een goede optie is om nu gewoon te zeggen: “Oké prima, ik snap dat je liever geen afleiding om je heen wilt, ik kom later in de middag nog wel even terug”.

Zie je het verschil? Bij de ene optie loop je gewoon weg met het idee in je hoofd dat je vervelend bent, maar bij de tweede optie weet je de reden waarom je vervelend voor hem bent dus kan je er rekening mee houden en wordt je gewaardeerd.

Sommige mannen dalen zo erg met hun zelfvertrouwen door de mening van anderen, terwijl er vaak een goede reden achter die mening zit.

Als een vrouw druk is en je wilt een gesprek met haar beginnen, dan kan je het haar niet kwalijk nemen dat ze tegen je zegt dat ze geen interesse in jou heeft. De meeste mannen voelen zich dan afgewezen, maar je kan ook de reden begrijpen en vragen of ze misschien op een ander moment tijd heeft…

Het komt te vaak voor dat mannen geen zelfvertrouwen krijgen, maar dat er juist zelfvertrouwen wordt afgenomen door de mening van anderen. Denk altijd aan de reden die erachter zit.

Tip: Krijg toegang tot mijn GRATIS ebook over aantrekkingskracht>>>

Oefenenen om meer zelfvertrouwen te krijgen

Als je zelfvertrouwen wilt krijgen, moet je accepteren dat dat niet naar je toe komt waaien. Je moet daadwerkelijk actie ondernemen. Als je niet toepast wat er in deze gids wordt verteld, zal je ook niet meer zelfvertrouwen krijgen.

actie ondernemen

Om je onzekerheid bij vrouwen weg te nemen moet JIJ zelf stappen zetten.

Comfort zone

De comfort zone is het gevaarlijkst als je meer zelfvertrouwen wilt krijgen. Veel mensen blijven namelijk in de comfort zone. Hierdoor hoeven ze geen dingen te ondernemen waar ze eigenlijk een beetje voor vrezen. Het is voor iemand veel fijner om in de comfort zone te blijven, omdat je je daar veilig in voelt. Je bent dan op je gemak.

Maar…

Om jouw referentiekader groter te maken op bepaalde gebieden en gebruik te kunnen maken van supercompensatie, is het nodig dat je uit je comfort zone stapt. Het liefst zelfs elke dag.

comfort zone

Als je namelijk vaak genoeg uit je comfort zone stapt, zorg je ervoor dat die comfort zone steeds blijft groeien waardoor je meer zelfvertrouwen krijgt. Alleen als je een hele tijd niet uit de comfort zone stapt, heb je de kans dat de comfort zone juist weer gaat krimpen.

Als je een hele lange tijd niet meer traint aan je spieren, dan zal uiteindelijk jouw spiermassa ook afnemen. Zo werkt het ook met je zelfvertrouwen. Zorg er dus altijd voor dat je zoveel mogelijk buiten je comfort zone stapt om meer zelfvertrouwen te krijgen.

Kleine stapjes naar maximaal zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen moet je vergelijken met je spieren, zoals dit al vaker is teruggekomen in deze gids over zelfvertrouwen krijgen.

Je bent nog een botje bent en je wilt beginnen met krachttraining, dan kan je niet meteen met 150 kilo beginnen. Als je dit wel doet, krijg je een blessure door overbelasting.

Als je zelfvertrouwen wilt krijgen, moet je het zelfvertrouwen ook niet overbelasten waardoor je een blessure krijgt. Wat ik hiermee bedoel is, dat je niet meteen met het maximale moet beginnen.

Je hebt namelijk nog helemaal niet zoveel zelfvertrouwen en om dan meteen met het maximaal haalbare te beginnen, zal dat alleen maar tegen je werken. Je zal de grond in worden getrapt en dit is alleen maar nadelig voor jouw zelfvertrouwen. Hier zal je alleen maar onzeker van worden.

Het is beter om vaker een klein beetje uit de comfort zone te stappen dan soms enorm erg uit de comfort zone te stappen. Je moet het opbouwen… Steeds krijg je meer zelfvertrouwen en steeds kan je een treetje hoger totdat je uiteindelijk wel dat maximale op dat gebied kan aanpakken.

Als dat lukt, kan je verder gaan met een volgend gebied om zo enorm veel zelfvertrouwen te krijgen op allemaal verschillende gebieden die voor jou belang zijn in jouw leven.

Met deze cursus win je iedere vrouw voor je

Geen zin om het hele artikel te lezen? Dan raad ik je aan om de cursus zelfvertrouwen te volgen. Deze cursus kost je slechts een paar tientjes maar gaat er wel voor zorgen dat jij iedere vrouw voor je kunt gaan winnen.

Twijfelen aan jezelf is na deze cursus absoluut niet nodig, al duizenden mensen gingen je voor!

Wil jij iedere vrouw voor je winnen?

Of blijf je graag tot je 90e alleen? Win de vrouwen voor je door op onderstaande link te klikken.

IK WIL!

6 Tips hoe je meer zelfvertrouwen krijgt

Om meer zelfvertrouwen te krijgen en jezelf zekerder te voelen, heb ik nog 6 korte tips die voor meer zelfvertrouwen zorgen.

Dit zijn tips die jou positiever en krachtiger laten denken. Zelfvertrouwen is namelijk ‘all about the mindset’. Deze tips zorgen ervoor dat JIJ zekerder door het leven zal gaan.

Zelfverzekerde houding

Zorg ervoor dat je zelfvertrouwen uitstraalt met je houding. Dit zorg er namelijk voor dat jij ook meer zelfvertrouwen krijgt.

Dit doe je niet door met hangende schouders en een opgeheven hoofd door het leven te gaan. Je komt zo over alsof je jezelf onbelangrijk vindt en je wordt bestempel met ‘onzeker’. Een houding zegt namelijk veel over iemands zelfverzekerdheid en zelfvertrouwen.

Zorg dus voor een open houding en laat zien dat je trots op jezelf bent. Zorg dat je rug recht is, schouders naar achteren, hoofd omhoog en als je nog zelfverzekerder wilt overkomen kan je altijd nog genoeg oogcontact met mensen maken.

Kom niet over als een greep, dus staar niemand aan…

Kleed jezelf waar jij je goed bij voelt

Als je kleding draagt dat mooi is en waar jij jezelf goed bij voelt, zal je jezelf veel zekerder voelen. Je zal opeens veel meer zelfvertrouwen krijgen door simpelweg een goed passende outfit aan te trekken.

passende kleding

Je kan je erg onzeker gaan voelen door je kledingkeuze. Als je zelf vindt dat je er niet goed uitziet, zal dat niet ten positieve op jouw zelfvertrouwen werken.

Vergelijk jezelf niet met anderen

Het zit in het menselijk brein… We vergelijken onszelf met andere mensen. Dit is ook niet zo raar, want wij willen altijd zo perfect mogelijk zijn. Als we dan iemand zien die een gave heeft die jij niet hebt, zal je daardoor gefrustreerd raken omdat jij ook die gave wilt.

Maar door jezelf telkens maar te vergelijken met iemand, zal je niet meer zelfvertrouwen krijgen. Je kijkt namelijk alleen naar de positieve kanten van diegene en naar de negatieve kanten van jezelf.

Als je meer naar de positieve kanten van jezelf zal kijken, zal je zelfvertrouwen ook meteen een boost krijgen.

Neem en geef complimenten

Vaak zijn we geneigd om alle complimenten die we krijgen af te breken.

“Je ziet er mooi uit”, “Ikke? Kijk eens naar die gast daar”.

Als je een compliment van iemand ontvangt, is het juist de bedoeling om dat tot je te nemen als een positief punt. Iemand zegt iets positiefs over je…

Door het positief op te pakken, zal jouw zelfvertrouwen ook verbeteren omdat je juist naar jouw eigen positieve kanten kijkt en je weet dat iemand anders ook deze positieve kanten van jou ziet.

Daarnaast is het geven van complimenten ook iets om ervoor te zorgen dat je meer zelfvertrouwen krijgt. Het geeft je namelijk een fijn gevoel dat je iets aardigs over iemand zegt. Het laat je positiever en krachtiger voelen waardoor je een zelfverzekerdere uitstraling zal hebben en je krijgt meer zelfvertrouwen.

Doe aan lichaamsbeweging

Als je er als een dikzak bijloopt, geef jou dat niet een fijn gevoel. Het geeft je meer een onzeker gevoel omdat je denkt dat iedereen iets negatiefs over je kan zeggen.

Net zoals bij de kleding, kan je meer zelfvertrouwen krijgen door er goed uit te zien. Je moet je ergens goed bij voelen en zo zal je zelfvertrouwen uitstralen.

Niemand vindt het fijn om wat dikker te zijn, dus daarom is het handig om aan lichaamsbeweging te doen zodat je in vorm blijft. Dit kan hardlopen zijn, maar ook krachttraining bijvoorbeeld.

lichaamsbeweging om meer zelfvertrouwen te krijgen

Het zorgt er niet alleen voor dat je lichaam er beter uit gaat zien, maar ook dat je jezelf zekerder gaat voelen.

Durf je mond open te trekken

De mensen die altijd maar op de achtergrond blijven en nooit eens wat willen bijdragen in een gesprek, worden door mensen als onzeker gezien. En dit is ook zo!

Deze mensen zijn ook onzeker en zitten niet vol met zelfvertrouwen.

Maar zij zullen ook niet meer zelfvertrouwen krijgen, omdat ze ook niet van plan zijn om wel eens hun mond open te trekken. Je moet het vaker doen om er op je gemak bij te zijn en zelfvertrouwen erbij uit te stralen.

Zorg er daarom dus voor dat je regelmatig je mond open trekt, zodat het steeds normaler voor je wordt om wat meer op de voorgrond te treden. Ook dit heeft weer relatie met steeds wat meer uit je comfort zone komen.

In deze gids heb ik je stappen en tips gegeven die jij kan gebruiken om meer zelfvertrouwen te krijgen. Verder heb ik ook verteld hoe je nou zelf kan oefenen om meer zelfvertrouwen te krijgen. Als je vrouwen wilt versieren is het nodig om veel zelfvertrouwen te hebben. Sowieso omdat je anders niet op een vrouw durft af te stappen, maar vrouwen vallen ook niet op onzekere mannen. Pas de informatie uit deze ‘zelfvertrouwen gids’ toe op jouw leven, zodat ook JIJ nergens meer onzeker over hoeft te zijn. Succes! 😉

Wil je meer zelfvertrouwen krijgen? Dan is de cursus Blijvend Zelfvertrouwen wellicht wat voor jou. Lees mijn Blijvend Zelfvertrouwen review.

Plaats een reactie